Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στο ΙΚΑ Μαγνησίας

Κινητοποίηση με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στη συνέχεια στο παράρτημα ΙΚΑ Μαγνησίας, έκαναν σήμερα το πρωί μερικές δεκάδες συνταξιούχοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων και όσων αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν, καθώς και για τη μη πρόσβαση στα Νοσοκομεία.

Ο κεντρικός ομιλητής και πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων, που διαμορφώνεται με νέες αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Η μια σύνταξη θα είναι από 40 ως 360 € που θα εγγυάται το κράτος με «συμπλήρωμα» ανάλογο με τις εισφορές όλων των χρόνων. Ο δεύτερος πουλώντας προβλέπει διάλυση της επικουρικής σύνταξης και είσοδο των ασφαλιστικών πολυεθνικών εταιριών στα επαγγελματικά ταμεία. Τέλος, προβλέπεται η αμιγώς ιδιωτική ασφάλιση.

«Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι στόχος είναι όχι μόνο η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις εισφορές, αλλά και η αξιοποίηση των ταμείων της σύνταξης, της πρόνοιας και της υγείας, για να ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων», τόνισε ο Γιώργος Ρούσσας.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί μάχη για να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο οι ταξικές δυνάμεις , που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου, εργατικού, λαϊκού, κινήματος, που θα έρχεται σε ρήξη με τις βάρβαρες αυτές πολιτικές.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Γιάννης Παπανδρέου, χαρακτήρισε μικρή τη συμμετοχή των συνταξιούχων και διερωτήθηκε που είναι οι άνεργοι, γιατί κάθονται στο σπίτι τους και δεν κατεβαίνουν στο δρόμο.

«Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί. Την αδυναμία μας αυτή την εκμεταλλεύονται αυτοί σήμερα. Όπως με τα νέα μέτρα για τα ακίνητα, καθώς δόθηκε εντολή να μειωθούν τα συμβολαιογραφικά έξοδα. Θέλουμε τον κόσμο να κινητοποιηθεί, να σηκωθεί από την καρέκλα και τον καναπέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη και εκπρόσωποι συνταξιούχων της ΑΓΕΤ και άλλων συνταξιουχικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger