Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το καθεστώς πήρε τα καλάσνικοφ

«Αυτήν τη φορά η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα είναι ένοπλη», δήλωσε η κυβερνητική συντάκτρια του ΜΕΓΚΑ Μαρία Σπυράκη. Μην τα λέτε αυτά καταμεσής του δελτίου, κυρία Σπυράκη, γιατί θα του έρθει ταμπλάς του ειρηνιστή Πρετεντέρη, του Μαχάτμα Γκάντι της δημοσιογραφίας. Καταδικάζει τόσες φορές τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται ο Γιάννης, που...
τον φανταζόμαστε σαν έναν άνθρωπο πράο, αγνό και μειλίχιο, που όλη μέρα μαζεύει ανεμώνες στους αγρούς και το βράδυ κοιμάται γαλήνιος στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. «Καληνύχτα Μαίρη», «καληνύχτα Λώρα», «καληνύχτα Τζον-Τζον».
Μη λέτε κ. Σπυράκη τη λέξη «ένοπλο» μπροστά στην κ. Τρέμη, που έκανε παλαιά δημόσιες σχέσεις σε εταιρεία οπλικών συστημάτων, γιατί θα παρεξηγηθεί και θα σας φέρει στο κεφάλι το Βανκλιφκεντάρπλες, που έτσι όπως το κόβω, είναι πιο βαρύ και από την σεπτή κάρα του Αγίου Σουλπικίου, βοήθειά μας. Μη λέτε μέρες που ΄ναι για ένοπλη διαπραγμάτευση, γιατί θα μπερδευτεί ο κόσμος και θα νομίζει ότι η κυβέρνησή μας έγινε οργάνωση εγκληματική, παρ' όλο που τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν ελλειμματική.
Πήραν που λέτε τα καλάσνικοφ ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ο Τομ Χέιγκεν του καθεστώτος, και απειλούν να χτυπήσουν τον Τόμσεν στο δόξα πατρί. Αν μας οριζοντιώσεις τα μέτρα, θα σε οριζοντιώσουμε, είναι η απειλή προς τον ατίθασο Πολ, που προσπαθεί ο δόλιος να καταλάβει τη διαφορά του οριζόντιου μέτρου από το κάθετο και δεν τα καταφέρνει με τίποτα. Να σας εξηγήσω εγώ κ. Τόμσεν τη διαφορά: Οριζόντιο μέτρο είναι να κόβεις σε κάποιον το 10% του μισθού του. Κάθετο είναι να μην του κόβεις τον μισθό, αλλά να κλείνεις το νοσοκομείο που βρίσκεται στον νομό του και να τον αναγκάζεις να πηγαίνει σε ιδιώτες και να πληρώνει για νοσήλια το 10% του μισθού που δεν του έχεις κόψει. Το καταλάβατε ή να σας το πω και στα δανέζικα;

Αν δεν δουλέψουν τα καλάσνικοφ, η κυβέρνηση θα βγάλει στο μεϊντάνι το υπερόπλο των εκλογών. Ήδη έλυσαν τον Άδωνι, που βγήκε από το σπιτάκι του και γαβγίζει «εκλογές- εκλογές», αν και δεν γνωρίζω πόσο πειστικός μπορεί να είναι προς τους τροϊκανούς εκείνος που προχθές τους έγλυφε μέχρι κινδύνου πνιγμού. Αυτό πάντως με τις εκλογές έχει μεγάλη πλάκα. Δεν λένε στους τροϊκανούς προσέξτε γιατί θα κάνουμε εκλογές, θα πάρουμε 60% και θα σας πετάξουμε στη θάλασσα. Τους λένε, προσέξτε γιατί θα κάνουμε εκλογές, θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 40% και θα πετάξει στη θάλασσα και εσάς, και εμάς.

Όπως έγραφε χθες εδώ στην "Αυγή" ο Ανάργυρος Σεβαστός, «θύμωσε ο Αγάς και απέκοψε τους αναπαραγωγικούς του αδένες» και με τόσους αναπαραγωγικούς αδένες που έχει τριγύρω του ο Σαμαράς, θα χρειαστεί σίγουρα δρεπάνι.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger