Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ Aλβανοί «γλέντησαν» την δολοφονία υπαλλήλου πρατηρίου

Δύο Αλβανοί που το βράδυ της Πέμπτης δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν 31χρονο υπάλληλο πρατηρίου στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά τη δολοφονία σε μπαράκι στην περιοχή των Νέων Μουδανιών να πίνουν και να γλεντάνε παρά το γεγονός ότι είχαν μόλις αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου.
Ο ένας από τους δύο βρίσκεται παράνομα στη χώρα, καθώς είχε απελαθεί πριν από περίπου ένα μήνα και επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα από αφύλακτο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο αυτός όσο και ο συνεργός του είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.

Αντέδρασε και τον σκότωσαν
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι δύο Αλβανοί φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο βενζινάδικο, κρατώντας ο ένας καραμπίνα και ο άλλος μαχαίρι. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους δώσει περίπου 400 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ αμέσως μετά έδεσαν τον ίδιο και μία φίλη του που βρισκόταν στο πρατήριο και τους οδήγησαν σε διπλανό δωματιάκι. Εκείνη την ώρα έφτασε στο βενζινάδικο και ένας 33χρονος κτηνοτρόφος, φίλος του υπαλλήλου, τον οποίο οι δράστες επίσης ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο ίδιο δωμάτιο με τον υπάλληλο και τη φίλη του.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσαν χρήματα και από εκείνον, όπως επίσης και από τον υπάλληλο, καθώς πίστευαν ότι είχε και κάποιο άλλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του. Αξιωματικοί ανέφεραν χαρακτηριστικά πως οι φερόμενο ως δράστες δε δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη και με τη λαβή του μαχαιριού τον κτηνοτρόφο, ρίχνοντας τον τελικά στο πάτωμα. «Οση ώρα γίνονταν αυτά φαίνεται πως ο υπάλληλος, που ήταν αρκετά σωματώδης και δυνατό παιδί, κατόρθωσε να λυθεί και βλέποντας το δράστη να απειλεί τον πελάτη, όρμησε καταπάνω του», εξηγεί αξιωματικός. Τη στιγμή εκείνη ο αλλοδαπός που κρατούσε την καραμπίνα πυροβόλησε το νεαρό με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει, ενώ στη συνέχεια και οι δύο έφυγαν από το πρατήριο.   
Διασκέδαζαν!
Αμέσως στήθηκε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ γίνονταν έλεγχοι τόσο σε εγκαταλειμμένους χώρους όπως και σε καταστήματα, πάρκα και δασικές περιοχές. Από πληροφορίες προκύπτει πως κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ένα μπαράκι στα Ν. Μουδανιά οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αλλοδαπούς που ταίριαζαν στο προφίλ των δραστών και επιχείρησαν να τους ελέγξουν και στη συνέχεια να γίνει προσαγωγή τους. Ωστόσο, την ώρα του ελέγχου ο ένας από αυτούς τράπηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα μετά από αναζητήσεις στις οποίες συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Μάλιστα, στη συνέχεια εντοπίστηκε και η καραμπίνα, που εικάζεται πως χρησιμοποίησαν στη ληστεία, σε περιοχή των Φλογητών.
Αξιωματικοί επισημαίνουν πως οι αλλοδαποί ζούσαν στην περιοχή της Χαλκιδικής, αλλάζοντας συχνά καταλύματα και επιλέγοντας ακόμη και εγκαταλειμμένους χώρους σε περιοχές σχετικά απομακρυσμένες. Ηδη από τις αρχές εντοπίστηκε ένα παράπηγμα που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή της Ολύνθου, ενώ αναζητούν και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγια. Η έρευνα των διωκτικών αρχών ωστόσο είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι τα κωλόπαιδα ....

Powered By Blogger