Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μ.Χρυσοβελώνη: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και δίνουμε δυναμικό παρών στην διεκδίκηση μιας ισχυρής πατρίδας

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι οι θυσίες και οι αγώνες των Ελλήνων στο αλβανικό έπος έχουν πιο επίκαιρο χαρακτήρα από ποτέ.
’’Ένα από τα πιο λαμπρά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας μας αποτελεί αδιαμφισβήτητα η αλβανική εποποιία. Ως λαός αγωνισθήκαμε μέχρις εσχάτων για την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια. Επειδή ο αγώνας μας ήταν δίκαιος, αποδείξαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα ιδανικά που κατά τεκμήριο είναι συνυφασμένα με την φυλή και το έθνος μας. Το ήθος και το φρόνημα των Ελλήνων υπήρξε πάντοτε πολύ μεγαλύτερο από την έκταση της χώρας μας. Ο αγώνας δεν συνδέθηκε μόνο με την εξασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας αλλά και της δημοκρατίας, της ειρήνης και την αξιοπρέπειας των λαών.

Σήμερα όπως και τότε οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε  μία ιστορική πρόκληση: Να αγωνιστούμε για την ασφάλεια και την ευημερία του τόπου μας. Αυτό επιβάλλει η ιστορία μας , η οποία έχει αποδείξει ότι η μισαλλοδοξία και η αντίληψη ότι για να κερδίσει κάτι ένα έθνος πρέπει αυτό να χαθεί από ένα άλλο, είναι επικίνδυνες και απορριπτέες συμπεριφορές. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και δίνουμε δυναμικό παρών στην διεκδίκηση μιας ισχυρής πατρίδας’’ δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger