Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σούπερ Λίγκα: Νίκη με ανατροπή στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός, 4-1 τον Πλατανιά

Μέχρι το 66΄ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 2΄
Την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στα Χανιά επί του Πλατανιά με 4-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Μέχρι το 66ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», καθώς προηγούνταν στο σκορ με 1-0. Μέσα σε 8 λεπτά, όμως, η ομάδα του Μίτσελ έφερε τα πάνω κάτω, πέτυχε τρία γκολ και διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Παράλληλα, θα πάει με ανεβασμένο το ηθικο στη Λισαβόνα, όπου την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσει σε καθοριστικό ματς τη Μπενφίκα, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπάθησε με μαζική άμυνα να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, ωστόσο, το αυτογκόλ του Φερνάντες στο 66΄ ήταν καθοριστικό, καθώς από κει και πέρα οι Κρητικοί παραδόθηκαν άνευ όρων. Μετά από 8 αγωνιστικές οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη, ενώ η σημερινή ήττα ήταν η πρώτη εντός έδρας που γνώρισαν στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι στα Περιβόλια ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Πλατανιά. Μόλις στο 2ο λεπτό από μπαλιά του Μπέλιτς, ο Τόρες με ψύχραιμο σουτ νίκησε το Ρομπέρτο κι έβαλε μπροστά τους Χανιώτες (1-0).

ICON PRESS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος από την αρχή και με γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων δεν έπεσε καθόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» επιδίωξαν να «απαντήσουν» άμεσα, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη τους δυσκόλεψε πάρα πολύ. Στο διάστημα 15΄-20' οι Πειραιώτες είχαν δύο καλές στιγμές με τους Μήτρογλου (απευθείας φάουλ) και Σαβιόλα (αστόχησε από καλή θέση). Η πρώτη κλασική ευκαιρία, διπλή, μάλιστα, χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 26΄ με τους Σάμαρη και Βάις να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη. Όλοι οι παίκτες του Πλατανιά ήταν πίσω από τη σέντρα και περίμεναν την κατάλληλη αντεπίθεση για να δημιουργήσουν προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Αυτή ήρθε στο 30΄ με τον Τόρες να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.
Το πρώτο μέρος τελείωσε μεμία ακόμη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Σαβιόλα, όμως, στο 32΄ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Με σωστή τακτική η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχε το στόχο της...και με το παραπάνω στο πρώτο μέρος, βάζοντας δύσκολα στους νταμπλούχους Ελλάδας στην επανάληψη.
Ο Μίτσελ βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Πέρασε τους Τσόρι και Κάμπελ αντί των Φουστέρ και Εντιγκά, με προφανή στόχο να πιέσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός και να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δε μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους.
Ο Μήτρογλου σκόραρε στο 62΄, αλλά σωστά δε μέτρησε το γκολ καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Τα πάντα άλλαξαν μέσα στο τρίλεπτο 66΄-68΄ κι ο Ολυμπιακός από κει που βρισκόταν πίσω στο σκορ, ξαφνικά πήρε το προβάδισμα! Αρχικά στο 66΄ με το αυτογκόλ του Φερνάντες και δύο λεπτά μετά με τον πρώτο του σκόρερ στο πρωτάθλημα, Κώστα Μήτρογλου, με κεφαλιά μετά από ασίστ του Τσόρι.
Η ψυχολογία άλλαξε εντελώς...στρατόπεδο και δεν άργησε να έρθει και το 3-1. Αυτή την φορά ο Μήτρογλου έγινε δημιουργός και εκτελεστής ο Σαβιόλα στο 73ο λεπτό, με τη «σεμνή τελετή» να παίρνει τέλος.
Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Βάις έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» (4-1).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

HELLO WORLD,NOTHING IS HERE, PASS AWAY.

Ανώνυμος είπε...

HELLO WORLD,NOTHING IS HERE, PASS AWAY.

Ανώνυμος είπε...

HELLO WORLD,NOTHING IS HERE, PASS AWAY.

Ανώνυμος είπε...

HELLO WORLD,NOTHING IS HERE, PASS AWAY.

Ανώνυμος είπε...

Yes! Finally someone writes about project x zone review.


Look into my weblog - accounting online priasoftware

Powered By Blogger