Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

"Πάμε να γίνουμε soft ομάδα"

Ο Αντρέα Τρινκιέρι προσπάθησε να αναλύσει τους τομείς που υστέρησε η εθνική και ηττήθηκε από τη Φινλανδία, πηγαίνοντας με μειονέκτημα στη β' φάση της Λουμπλιάνας.
Ο Ιταλός εκλέκτορας τόνισε: "Μέσα σε 48 ώρες είναι σαν να χάσαμε όλες τις συνδέσεις που είχαμε. Χάσαμε το σωστό τρόπο. Μας κέρδισαν σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ήταν πιο δυναμικοί και εμείς δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό. Όπως πήγε το παιχνίδι, σε κάθε λεπτό του είχαμε να δώσουμε και λιγότερο. Στο τέλος, όπως και χθες, δεχτήκαμε πολλά καλάθια στο ένας με έναν. Αξίζαμε να χάσουμε, από
πνευματικής και σωματικής άποψης. Δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση το πρωί και ετοιμάσαμε το ματς στα χαρτιά κι όχι στο παρκέ. Ξέραμε πως θα μας κάνουν παγίδες στο λόου ποστ, αλλά ήμασταν νωχελικοί στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Δεν είχαμε ίσως την πνευματική κατάσταση για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις που θέλαμε.
Δεν είμαστε soft ομάδα, αλλά παίζουμε soft. Αλλά αν αυτό γίνει συνήθεια, θα γίνουμε soft ομάδα. Πρέπει να βρούμε κάτι μέσα μας για να αλλάξει αυτό. Δεν υπάρχει φάρμακο γι’ αυτό.
Δεν έχω ξεκάθαρη εξήγηση για τη μεταμόρφωση της ομάδας. Στα τελευταία δύο ματς οι αντίπαλοί μας είχαν ποσοστό πάνω από 60% στα δίποντα. Έτσι χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα για μας. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά
Τώρα είναι καλό που έχουμε σχεδόν τρεις μέρες για να δούμε την ομάδα μας, να εντοπίσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Το επίπεδο που παίξαμε απόψε δεν αρκεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Αυτή την ώρα πρέπει να δούμε το σπίτι μας. Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Το έδειξαν γιατί πριν από 48 ώρες, όχι πριν από πολλές μέρες. Είναι θέμα software κι όχι hardware".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger