Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σποράδες Διεθνής προβολή των Σποράδων εντός των επόμενων ημερών, τηλεοπτικό συνεργείο της RAI 3.


Διεθνής προβολή των Σποράδων Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στα γυρίσματα που θα πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών, τηλεοπτικό συνεργείο της RAI 3.
Η τηλεοπτική περιήγηση θα ξεκινήσει από τη Σκιάθο, την οποία θα καταγράψει το Ιταλικό συνεργείο, στο διάστημα μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι φυσικές ομορφιές του νησιού θα προβληθούν στην ταξιδιωτική εκπομπή «Alle falde del Kilimangiaro» η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προβάλλεται στο ιταλικό κανάλι RAI 3 και ο παραγωγός ονομάζεται Alessandro Di Nitto.
Τα πλάνα που προβάλλονται από κάθε περιοχή προσελκύουν το ενδιαφέρον των πολυάριθμων φίλων των ταξιδιών και ως εκ τούτου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική η επίσκεψη του συγκεκριμένου τηλεοπτικού συνεργείου στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Πέρα από τις παραλίες και τη βραδινή ζωή, η συγκεκριμένη εκπομπή αναδεικνύει και τις καθημερινές ιστορίες του κάθε τόπου, σκιαγραφώντας με αυτό τον τρόπο το προφίλ και τα ιδιαίτερα στοιχεία της κάθε περιοχής. Η επίσκεψη του διάσημου συνεργείου στα νησιά, αρχής γενομένης από τη Σκιάθο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του κάθε Δήμου και  το  Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας.

Στο μεταξύ,  στη Σκιάθο αναμένεται εντός του μήνα ο γνωστός δημοσιογράφος - φωτογράφος Giorgio Filippini από την Ιταλία, ο οποίος θα παραμείνει μία και πλέον εβδομάδα, καταγράφοντας εικόνες του νησιού. Οι φωτογραφίες του θα δημοσιευτούν στο ιταλικό περιοδικό «Bell’ Europa» που είναι πολύ δημοφιλές περιοδικό ταξιδιών στην Ιταλία και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών φίλων της Ελλάδας. Η επίσκεψη του Ιταλού δημοσιογράφου πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μιλάνου.
Ολες οι παραπάνω πρωτοβουλίες εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το διεθνές ενδιαφέρον για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, συνυπολογίζοντας μάλιστα την πρόσφατη επίσκεψη συνεργείου του δημοφιλούς ταξιδιωτικού προγράμματος Jump On Board in Grecia, alle Sporadi που θα βγει στον αέρα το Δεκέμβριο και θα προβληθεί σε έξι επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών.
Η σειρά θα μεταδοθεί στο Nautical Channel, το οποίο μεταδίδεται σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο, στο δορυφορικό κανάλι SKYYacht & Sail και στο δορυφορικό κανάλι Aqua Italia,  στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Πρωταγωνίστριες της εκπομπής είναι τρία κορίτσια που εξερευνούν το Αιγαίο και τα νησιά των Σποράδων πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό, το οποίο μαθαίνουν και να οδηγούν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους βλέπουν όμορφα μέρη, ανακαλύπτουν την ιστορία και την παράδοση του κάθε τόπου και θα γεύονται την τοπική κουζίνα.
Οι εικόνες που προέρχονται από τα νησιά των  Βορείων Σποράδων θα προβληθούν σε εκατομμύρια τηλεθεατές, γεγονός που αναμφίβολα ενισχύει τη θέση των νησιών στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Όπως αναφέρουν μάλιστα τουριστικοί πράκτορες, η ευρεία δημοσιότητα αποβαίνει πάντα προς όφελος των νησιών, ενώ η διεθνής προβολή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για την ενίσχυση του εισαγόμενου τουρισμού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger