Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κατέπλευσε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess, σημαίας Βερμούδων, με 670 επιβάτες (281 Αμερικανοί, 196 Άγγλοι, 81 Καναδοί και λοιπών εθνικοτήτων) και με πλήρωμα 375 ατόμων. Το πλοίο απέπλευσε από τον Πειραιά, με επόμενο σταθμό τη Γιάλτα της Ουκρανίας.

Το κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε το λιμάνι του Βόλου στις 7,00 το πρωί, με αναχώρηση στις 6,00 το απόγευμα. Περί τους 300 τουρίστες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με κατεύθυνση τα Μετέωρα και τη Μακρινίτσα. Οι υπόλοιποι επιβάτες, περίπου 370 άτομα, κατευθύνθηκαν στο σταθμό υποδοχής, όπου εξυπηρετήθηκαν από το Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Αφού έλαβαν ενημερωτικό υλικό, οι επιβάτες που παρέμειναν στην πόλη του Βόλου κατευθύνθηκαν προς το κέντρο, έχοντας δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πληροφορίες περί της τοπικής αγοράς, του Αρχαιολογικού Μουσείου και για την τοπική γαστρονομία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα συναντήθηκε με τα στελέχη του κρουαζιερόπλοιου που είναι υπεύθυνα για τη διοργάνωση εκδρομών, στα οποία παρουσίασε το τεχνικό φυλλάδιο διαδρομών του Δήμου Βόλου, που περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις για την παραμονή των επισκεπτών κρουαζιέρας στην περιοχή.


Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια στις 24 Σεπτεμβρίου

Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια που πλέουν αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο, το Costa Pacifico, με 2000 επιβάτες και 1000 άτομα πλήρωμα και το Columbus II,με 600 επιβάτες και 400 άτομα πλήρωμα, πρόκειται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Βόλου καταβάλλει συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια, ώστε ο Τουρισμός Κρουαζιέρας να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης για την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, η άφιξη των δυο κρουαζιερόπλοιων αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουριστική προβολή του Βόλου ως ιδανικού σταθμού κρουαζιέρας και όχι μόνο, αλλά και ένα γεγονός που αναμένεται να λειτουργήσει ως "τονωτική ένεση" για την τοπική αγορά και γενικότερα την τοπική οικονομία.

Σημειώνεται ότι, ήδη έχει προωθηθεί στα κρουαζιερόπλοια ηλεκτρονικά πληροφοριακό υλικό για το Δήμο Βόλου (χάρτες, έντυπο διαδρομών κ.α.), καθώς και επιστολή-κάλεσμα που θα επιδοθεί στους επισκέπτες την ημέρα της άφιξης, με πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη.

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία της υποδοχής των δυο κρουαζιερόπλοιων, ο Δήμος Βόλου πρόκειται να διοργανώσει μικρές εκδηλώσεις, χαρακτηριστικές της τοπικής κουλτούρας, οι οποίες θα λάβουν χώρα στα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, στις 8.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή των επισκεπτών στο Terminal του λιμανιού. Στη συνέχεια, από τις 11.00 έως και τις 13.00 θα πραγματοποιηθούν δυο παράλληλες εκδηλώσεις: η μία μπροστά στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, με εναλλαγή μουσικών σχημάτων της πόλης (παραδοσιακή, ροκ και κλασική μουσική) και η δεύτερη στην Παραλία του Βόλου, μπροστά στην Αργώ.

Μάλιστα, όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κ. Τσέλιου και του συμβούλου του Συλλόγου κ. Α. Νάσιου, στην καμπάνια προβολής της πόλης την ημέρα εκείνη θα συμμετάσχει ο εμπορικός κόσμος του Βόλου, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία θα παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου υπογράμμισε σε σχετική δήλωσή της: «Η τουριστική ανάπτυξη της πόλης αφορά όλους. Η τουριστική προβολή του Βόλου επιβάλλεται να είναι υπόθεση όλων και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε συλλογικά. Ζητούμε τη συνεργασία των πολιτών του Βόλου, των καταστηματαρχών, αλλά και όλων των επαγγελματιών του Τουρισμού, προκειμένου ν’ αποδώσει και να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger