Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ “ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡ@ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ” ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ JUMBO ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ;

jumbo
Το από πού θα ψωνίζει ο κάθε ένας είναι στα σίγουρα δικαίωμά του. Εάν πιστεύει πως για λίγα ευρώ λιγότερα μπορεί να ρισκάρει την υγεία των παιδιών του ή ακόμα και του ίδιου, τότε εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο.... Το θέμα αφορά την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Jumbo. Ναι, την εταιρεία που στη διαφήμιση αφήνει να εννοηθεί πως μόνο αυτή έχει τα «αρ@ίδια και μπορεί»! Τι όμως έχει πραγματικά τα «αρ@ίδια» να κάνει αυτή η εταιρεία; Μπορεί να καλοπληρώνει τους εργαζόμενούς της και να πουλάει προϊόντα Ελληνικά βοηθώντας έτσι την Ελληνική αγορά; Από ότι αναφέρουν οι καταγγελίες μάλλον όχι!

Το διάσημο πλέον διαφημιστικό μήνυμα που δείχνει τον ήρωα Jumbo να «εκτελεί» τις υψηλές τιμές των απαραίτητων για τους μαθητές προϊόντων και να «απελευθερώνει» τους «αλυσοδεμένους» γονείς, κρύβει πίσω του αλυσοδεμένους εργαζόμενους και σκοτωμένες τιμές από την Κίνα‼!
Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες των εργαζομένων, στα Jumbo δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες και ωράρια τα οποία σχεδόν ποτέ δεν τηρούνται. Το 4άωρο με μισθό της πείνας, περίπου στα 180 ευρώ, μπορεί να γίνει 6άωρο ή και 8άρο χωρίς φυσικά την σχετική αποζημίωση... Εάν αυτό αποδειχθεί ότι ισχύει θα αποδείξει σε όλο της το μεγαλείο πως παντοδύναμες εταιρείες με κέρδη που φτάνουν τα 96,96 εκατ. ευρώ τα κρίσιμα χρόνια του μνημονίου (σύμφωνα με την ICAP και τους δημοσιευμένους ισολογισμούς), οφείλουν ένα μεγάλο κομμάτι των κερδών τους στην μεγάλη ανάγκη των απλών ανθρώπων να κερδίσουν έστω και ένα κομμάτι ψωμί.
Όσο για τις χαμηλές τιμές, η εταιρεία εισάγει την τεράστια πλειοψηφία των προϊόντων της από την Κίνα, όπου το κόστος παραγωγής είναι εξαιρετικά χαμηλό, όμως, αμφισβητείται συχνά η ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται εκεί. Πρόσφατα, άλλωστε, ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην «JUMBO» για διακίνηση μη ασφαλών υλικών και αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε διατάξει την ανάκληση γλειφιτζουριού από τα καταστήματα της εταιρείας, επειδή περιείχε χρωστικές που δεν αναγράφονταν στην ετικέτα. Οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών, είχε επισημάνει στη σχετική ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ.
Η τελική απόφαση είναι πάντα δική σας, εμείς απλά θα σας θυμίσουμε πως το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας μπορεί να σας παρέχει εξίσου οικονομικά υλικά για το σχολείο των παιδιών σας με καλύτερη ποιότητα και χωρίς να ρισκάρετε την υγεία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger