Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Κρουαζιερόπλοιο κόσμημα στη Σκόπελο

Κρουαζιερόπλοιο κόσμημα στη Σκόπελο  Στη θαλασσινή ρότα των Βορείων Σποράδων και ειδικότερα της Σκοπέλου αναμένεται να βρεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα το κρουαζιερόπλοιο Corinthian, το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία πλωτά μέσα, σε διεθνές επίπεδο. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο διαθέτει 50 σουΐτες και έχει χωρητικότητα 100 περίπου επιβατών με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, θα βρίσκεται, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, στις 5 Οκτωβρίου στη Σκόπελο.
Προηγουμένως, στις 26 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί το ίδιο νησί το κρουαζιερόπλοιο «Sea cloud» το οποίο είναι εξίσου εντυπωσιακών προδιαγραφών. Κάθε ταξίδι του Corinthian συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού αλλά και δημοσιεύματα που υπογραμμίζουν τα οφέλη που προκύπτουν από την επίσκεψή του σε κάθε λιμάνι.

            Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι επιβαίνοντες είναι αλλοδαποί, από την Αμερική και από άλλες χώρες του πλανήτη και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με κοινωνική και οικονομική επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση θεωρούνται εν δυνάμει επισκέπτες αλλά και ένθερμοι φίλοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, διότι γοητεύονται από το περιβάλλον, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τις φυσικές καλλονές των νησιών και ως εκ τούτου επανέρχονται, ευκαιρίας δοθείσης, στις ίδιες περιοχές,  για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να τις γνωρίσουν καλύτερα.
            Δεκάδες κρουαζιερόπλοια επισκέφτηκαν, στο μεταξύ, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, προς μεγάλη ικανοποίηση των επαγγελματιών και γενικότερα της τοπικής αγοράς, διότι παρότι η παραμονή του κρουαζιερόπλοιου σε κάθε σταθμό διαρκεί λίγες μόνο ώρες, εντούτοις, οι επιβάτες σπεύδουν να γνωρίσουν την τοπική αγορά, αλλά και να γευτούν τις γαστρονομικές δημιουργίες του κάθε τόπου. Πολύ δε περισσότερο των Βορείων Σποράδων, που φημίζονται διεθνώς για το φυσικό κάλλος και τις παραδοσιακές τους γεύσεις, οι οποίες προωθούνται παράλληλα και μέσω των διεθνών εκθέσεων τουρισμού που πραγματοποιούνται.
            Τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου και της Σκοπέλου επισημαίνουν ότι είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τα νησιά ο τουρισμός κρουαζιέρας, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει προοπτική να αυξηθούν οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, αλλά υπό προϋποθέσεις. Το βασικό είναι η διαφήμιση και η φιλοξενία για έναν άνθρωπο που έρχεται τόσες λίγες ώρες στο νησί. «Στο χέρι μας, επισημαίνουν επαγγελματίες των νησιών,  είναι η εικόνα που θα αποκομίσει ο κάθε επισκέπτης από το νησί, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να ανταγωνιστούμε όλους τους υπόλοιπους προορισμούς που έχουν αναπτύξει πολιτικές για κρουαζιερόπλοια».
            Στο μεταξύ, ζητούμενο αποτελεί και για την Αλόννησο η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προωθούνται. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου: «σίγουρα η πρώτη επίσκεψη έχει κατά κανόνα διερευνητικό χαρακτήρα και από την πλευρά μας επικεντρωνόμαστε στις ανάγκες και το προφίλ του κάθε επισκέπτη, εκτιμώντας ότι η παραμονή του στο νησί θα πρέπει να συνδυαστεί με τις εναλλακτικές μορφές του τουρισμού, που προωθούμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τουριστική προβολή που προσανατολίζεται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στόχος μας είναι να την υλοποιήσουμε και σε συνάρτηση με τους επισκέπτες κρουαζιέρας».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger