Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Από το : crimenet.gr

Στην πανέμορφη Αίγινα, με το μοναδικό φως, για 5η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ φιστικιού. Από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου η ατμόσφαιρα της Αίγινας θα... μυρίζει φρεσκοψημένο φιστίκι που θα πωλείται σε άφθονες ποσότητες στα περίπτερα...
τα οποία θα στηθούν στο λιμάνι, κατά μήκος της παραλιακής οδού, όπου επίσης θα εκτεθούν και άλλα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Η έλλειψη οικονομικών πόρων και η δυσκολία προσέλκυσης χορηγών, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, φαίνεται πως τελικά εμψύχωσε την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της, χάρη στην ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα της προέδρου της κυρίας Φλώρας Αλυφαντή, παρέσυρε το ανθρώπινο δυναμικό της Αίγινας να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή του νησιού.

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και... γαστριμαργικού χαρακτήρα, ενώ στοίχημα της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της αιγινίτικης παράδοσης στην τέχνη της πέτρας, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό . Ήδη, καθ'όλη τη διάρκεια του Ιουλίου Αιγινήτες πετράδες παρέδιδαν μαθήματα στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου σε παιδιά, τα έργα των οποίων θα εκτεθούν στον Πύργο του Μάρκελλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα μυστικά της πέτρας» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του το πρωί της Πέμπτης στην παλιά προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας με την ανάσυρση από τον βυθό των ζωγραφισμένων από Αιγινήτες καλλιτέχνες κανατιών που βυθίστηκαν πέρυσι, στη λήξη του 4ου Φεστιβάλ.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Γκρόζα, θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 της Παρασκευής στο λιμάνι της Αίγινας. Από το πρωί της ίδιας ημέρας θα διεξάγονται παιδικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και στις 18.00 θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη της Αίγινας ξενάγηση στα Καποδιστριακά κτίρια.

Στις αμιγώς ψυχαγωγικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής, μεγάλη συναυλία με την ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου, θαλασσινή βόλτα από τους ερασιτέχνες ψαράδες συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών, παιδικό πάρτι και τη γιορτή λήξης με παραδοσιακό γλέντι από τον Δημήτρη Καραουλάνη, στο πλαίσιο της οποίας χορευτές θα χορέψουν έναν άγνωστο αιγινίτικο χορό τον Ντρείο (από το ανδρείος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger