Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σποράδες Τρόφιμα σε άπορες οικογένειες μόνο της Σκιάθου και της Αλοννήσου και όχι στην Σκόπελο γιατί? εμεις απο την Σκοπελο γραφουμε την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών στα ....


 
Περισσότερες από εξήντα άπορες οικογένειες της Σκιάθου και της Αλοννήσου έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ στο μεταξύ αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα που διατυπώνονται.

Διανομή τροφίμων σε 46 άπορες οικογένειες της Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μέσω του παραπάνω προγράμματος, ενώ η διαρκής αύξηση των αιτημάτων που καταγράφονται, καθιστά σαφές ότι η οικονομική κρίσει έχει αγγίξει πλέον και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν αντιμετώπιζαν μέχρι στιγμής πρόβλημα.
Οι αρχικές αιτήσεις είχαν υποβληθεί από τριάντα δύο άπορες οικογένειες της Σκιάθου, αλλά στην πορεία προστέθηκαν και νέες στις ήδη υπάρχουσες, γεγονός που μαρτυρά τη διαρκή αύξηση των αναγκών σε τοπικό επίπεδο.
Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιείται, στο μεταξύ, σε μηνιαία βάση και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση της προσφερόμενης βοήθειας σε άπορες οικογένειες του νησιού. «Το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο στη διάρκεια του χειμώνα και εκτιμούμε ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα αιτήματα που ήδη υπάρχουν», αναφέρει η αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αρμόδια για οικονομικά θέματα. Η πλειοψηφία των αιτημάτων για οικονομική στήριξη διατυπώνονται από ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς, οι οποίοι ζουν μόνιμα στο νησί και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσονται από Συλλόγους και κατοίκους της Σκιάθου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι» συγκέντρωσε για μια ακόμη χρονιά σχολικά είδη, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους μαθητές του νησιού και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. «Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και στηρίζει τις προσπάθειές μας», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου «Δύο Αλέξανδροι» κ. Κατερίνα Κουρκούμπα και προσθέτει: «το πρόβλημα οξύνεται βαθμιαία και προσπαθούμε να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και άπορους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ζητούν τη συνδρομή μας».
Ο ίδιος Σύλλογος δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του νησιού, από κοινού με την τοπική κοινωνία και άλλους Συλλόγους.
Σημαντικό βοήθημα αποτελεί, παράλληλα, για είκοσι μια άπορες οικογένειες της Αλοννήσου το πρόγραμμα της μηνιαίας αποστολής τροφίμων μακράς διαρκείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που θέσπισε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Το νησί εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι κάτοικοι της Αλοννήσου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα, ο Δήμος Αλοννήσου έχει ενταχθεί σε ένα ακόμη πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο απευθύνεται επίσης σε άπορες οικογένειες του νησιού. «Η κρίση έχει αγγίξει και την Αλόννησο και αρκετός κόσμος ζητάει βοήθεια, χρήματα αλλά και εργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες», αναφέρουν φορείς του νησιού, σκιαγραφώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Λόγω των προαναφερθέντων, εντείνονται οι προσπάθειες που καταγράφονται στο κοινωνικό πεδίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου εντάσσεται στο συγκεκριμένο πλαίσιο και ήδη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι προετοιμασίες που απαιτούνται, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger