Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η «εξέγερση»... αναβάλλεται!

Του Χρήστου Τσαντήλα
ΝΑΤΟΣ κι ο Σεπτέμβρης... Όχι που δεν θα ερχόταν δηλαδή. Είπα όμως, να περάσουν λίγες ημέρες, μήπως και δεν προφτάσει να ετοιμαστεί ο λαός για την... επανάσταση! Αυτήν τη λαϊκή αντίδραση εννοώ, που προέβλεπαν όλοι οι αναλυτές για τον μήνα που διανύουμε... Που επιστρέφουν οι αδειούχοι από διακοπές, τον μήνα που όλοι βρίσκουμε στην πόρτα ένα σωρό λογαριασμούς να πληρώσουμε, τον μήνα που από πάντα χαρακτηρίζαμε «μαύρο κι άραχλο»!

ΑΝΤ΄ΑΥΤΗΣ, της αναμενόμενης αντίδρασης, είδα κόσμο, πολύ κόσμο στους δρόμους. Το αδιαχώρητο στις καφετέριες του κέντρου και των συνοικιών, είδα κίνηση στην αγορά, πολλή κίνηση, μποτιλιαρίσματα στους δρόμους και το εκπληκτικότερο όλων, συνωστισμό, στριμωξίδι από οφειλέτες στις τράπεζες! Κόσμο να χάνει μεροκάματα προκειμένου να πληρώσει τα οφειλόμενα στους τροϊκανούς!
ΠΑΕΙ λέω, η εξέγερση των σκλάβων... αναβάλλεται! Δεν μπορεί τόσος κόσμος στις εφορίες και στις τράπεζες να πληρώνει και συνάμα να βρίζει... Πού βρήκαν τα λεφτά; Έχει το... πόπολο κομπόδεμα; Περίεργο μου φαίνεται, κάποιοι να είναι και ευτυχείς που πληρώνουν φέτος λιγότερα από πέρυσι στην εφορία, επειδή μάλλον δεν κατάλαβαν ακόμα ότι αυτό οφείλεται στο μειωμένο τους δηλωθέν εισόδημα... Έχω πάντως την εντύπωση πως όσο θα βλέπουν κόσμο στις τράπεζες οι δανειστές μας, τόσο θα συνεχίζουν να μας απομυζούν...
ΚΑΙ ΕΝΩ τα πάντα δείχνουν ότι τούτος θα είναι ο χειρότερος Σεπτέμβρης για τον φορολογούμενο οικογενειάρχη, τον άνεργο, τον άρρωστο, τον απολυμένο, η αναμενόμενη αντίδραση δεν έρχεται. Τα συνδικάτα πλέον δεν εμπνέουν κανέναν, όπως παλιά, ο κόσμος ψάχνει, βρίσκει και πληρώνει!
ΟΜΩΣ εξακολουθεί να ελπίζει... Περιμένει υπομονετικά και καρτερικά τον δικό του Σεπτέμβρη. Όποτε κι αν έρθει. Τον μήνα των προσδοκιών, της αποδέσμευσης από τον φορολογικό ζυγό, της αποτίναξης της ξένης εξάρτησης, της επανάκτησης της χαμένης εθνικής αξιοπρέπειας αλλά και την αξιοποίηση της νέας γενιάς, την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους νεολαίους μας...
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ο κόσμος Σεπτέμβρη σαν κι αυτόν... Να αναλίσκεται σε... "βλαχοδημάρχους" και εκλογολογία. Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από τον εκλογικό νόμο, που σκαρφίζονται οι έξυπνοι και οι βολεμένοι... Ο κόσμος ψάχνει εκείνον τον Σεπτέμβρη που οι τροϊκανοί δανειστές μας, θα πάψουν να κυβερνούν με... φαξ την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger