Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ούτε ανακούφιση δεν προσφέρουν οι προτάσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

-- Αναφέρατε προηγουμένως ότι και η ανάγνωση της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται έξω από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της κοινωνίας, αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που έχουμε εκλογική αναμέτρηση σύντομα και δεν έχουμε τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, αν υποθέσουμε ότι το ΚΚΕ είναι μέσα στα τρία πρώτα κόμματα, ισχύει η θέση που είχατε εκφράσει πέρυσι για επιστροφή της διερευνητικής εντολής όπως και να έχει το πράγμα;

-- Αυτό που είπα εγώ εισηγητικά κι αυτό που λέμε ως Κόμμα, είναι ότι δε συμμεριζόμαστε καθόλου ούτε την υπεραισιοδοξία που εμφανίζεται από κυβερνητικά στελέχη με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα, την όποια αναιμική ανάκαμψη, μαζί με την πρότασή τους για επιμήκυνση, όπως δε συμμεριζόμαστε και την «καταστροφολογία» του ΣΥΡΙΖΑ - ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση έστω αναιμικής ανάπτυξης - με την ταυτόχρονη πρότασή του για «κούρεμα» του χρέους, η οποία εναρμονίζεται με την πρόταση του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, αλλά και άλλων δυνάμεων που θέλουν για τους δικούς τους λόγους να πιέσουν τη Γερμανία.

Δε συμμεριζόμαστε αυτές τις απόψεις, γιατί και με πιθανή αναιμική ανάκαμψη και χωρίς την αναιμική ανάκαμψη, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και με την πολιτική της επιμήκυνσης του χρέους ή νέων δανείων, χωρίς μνημόνια, που είπε ο κ. πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και με την πολιτική που λέει ο κ. Τσίπρας για «κούρεμα» του χρέους, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις, θα εξακολουθούν να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, και θα παρθούν και καινούργια.
Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο (και το υπογράφουμε αυτό) να δώσει δάνειο η Γερμανία, η ΕΕ, το ΔΝΤ, και να μη ζητήσει μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα» ή επιμήκυνση ή ό,τι άλλο και να μην υπάρχουν και νέα μέτρα και να μη ζητήσει αυστηρή τήρηση των ήδη υπαρχόντων.
Αρα, πού είναι η λαϊκή ευημερία; Πού είναι η, εναλλακτική έστω, πρόταση κάποιας ανακούφισης; Κατά τη γνώμη μας, δεν υφίσταται και με τις δύο αυτές κυβερνητικές προτάσεις. Γιατί πρόκειται για κυβερνητικές προτάσεις...
Αρα, ξαναλέω το εξής: Είναι αναγκαία και επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ που λέει ότι, με εργατική λαϊκή εξουσία, όπου πραγματικά ο λαός θα μπορεί να είναι αφέντης στον τόπο του, όπου θα υπάρχει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, όπου θα υπάρχει μονομερής διαγραφή του χρέους, καμία αναγνώρισή του, ούτε μέρους του χρέους, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οτιδήποτε άλλο, όπου θα υπάρχει αποδέσμευση από την ΕΕ και όχι μόνο από' το νόμισμα - γιατί κι άλλες χώρες βρέθηκαν ή μπορεί να βρεθούν εκτός νομίσματος και να 'ναι μέσα στην ΕΕ και να πληρώνουν οι λαοί τους τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα που πληρώνει και ο ελληνικός - μπορεί να υπάρχει πραγματική προοπτική για το λαό. Αρα αποδέσμευση από την ΕΕ, αποδέσμευση απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι το ΝΑΤΟ, και βεβαίως ένας επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός που θα μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη την οικονομία προς όφελος του λαού και θα μπορεί να εξασφαλίσει αυτό που λέμε λαϊκή ευημερία με βάση τις σημερινές, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας. Αυτή είναι ξεκάθαρα η πολιτική πρόταση του Κόμματος.
Σε όσους μας λένε - για να το πω κι αυτό και να μη μείνει κανένα κενό - ότι «τέλος πάντων, βρε αδερφέ, σας θέλουμε για να είστε εγγύηση, ακριβώς επειδή δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη ούτε του Τσίπρα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ και όποιων άλλων κάνουν κυβέρνηση αύριο, σας θέλουμε να μπείτε σε μια τέτοια κυβέρνηση για να είστε εγγύηση, γιατί σε εσάς μόνο ακουμπάμε», και μας το λένε καλοπροαίρετα... Στον κόσμο, που σκέφτεται έτσι και το λέει από βάθος καρδιάς, ειλικρινά απαντάμε ότι από τη στιγμή που μπούμε σε μια τέτοια κυβέρνηση ή δώσουμε ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση αύριο, θα πάψουμε αυτόματα να είμαστε εγγύηση. Γιατί είμαστε εγγύηση σήμερα ακριβώς γιατί έχουμε αυτήν την πολιτική, έχουμε αυτή τη στρατηγική, έχουμε αυτές τις προτάσεις και λέμε πού μπορεί να βρει πραγματικά εναλλακτική λύση ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία, απέναντι στα αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης. Αρα είμαστε ξεκάθαροι νομίζω και σ' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger