Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Προκλητικές προσαγωγές μελών της ΚΝΕ και μαθητών στο Βόλο

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες και σε ώρες που διεξάγεται μαθητική κινητοποίηση, η Αστυνομία της Μαγνησίας επιχείρησε να τρομοκρατήσει στελέχη της ΚΝΕ και μαθητές που βρίσκονταν μαζί τους. Κατά την «επιχείρηση», που έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας, προχτές Τετάρτη, την ώρα που οι μαθητές πήγαιναν στην κινητοποίηση καταδίκης της Χρυσής Αυγής που είχε εξαγγείλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αστυνομικοί προχώρησαν σε αναίτιο και προκλητικό «έλεγχο», σε βάρος ενός στελέχους της ΚΝΕ και τριών μαθητών, που συνεπέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Αμέσως στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης πήγε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος για το απαράδεκτο γεγονός.

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Δευτέρα, 23 Σεπτέμβρη, προσαγωγή από αστυνομικούς της Ασφάλειας στελέχους της ΚΝΕ κι ενός μαθητή Λυκείου, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, την ώρα που πήγαιναν για καφέ! Η προσαγωγή έγινε με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων και παρόλο που το στέλεχος της ΚΝΕ επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.
Η στάση των αστυνομικών και στις δυο «επιχειρήσεις» - «κατήχηση» προς τους μαθητές και, μαζί, τρομοκρατία - δείχνει ότι πρόκειται για στοχοποιημένες ενέργειες.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ δηλώνει ότι «η προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας θα πέσει στο κενό» και καλεί την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να καταδικάσουν την προκλητική ενέργεια της Αστυνομίας, να μην αφήσουν να περάσει το κλίμα εκφοβισμού που επιχειρείται, να απαντήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε απόπειρα να ποινικοποιηθεί η πάλη του λαϊκού κινήματος».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ σημειώνοντας ότι «είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή στόχο έχει να ανακόψει την πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ στα σχολεία, τους ενοχλεί η προσπάθεια των κομμουνιστών να οργανωθεί ο αγώνας των μαθητών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, να αποκαλυφθεί ο παραλογισμός αυτού του συστήματος που μόνο δεινά έχει να φέρει για τη νεολαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger