Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ικανοποίηση του Μητροπολίτη Ελασσόνας για την ολοκλήρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του δρόμου προς τη Ι.Μ. Βαλέτσικου Ελασσόνας

Βασίλειος: «Έργο το οποίο θα δώσει ζωή και πνοή στην περιοχή»
Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε τον θρησκευτικό τουρισμό και τους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του δρόμου από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου εξέφρασε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας οποία παρευρέθηκαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Μαμάρα, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην περιοχή η ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση του δρόμου από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ποσό σύμβασης 292.134,49 ευρώ, με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης κ.κ. Βασίλειος ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το μεγάλο έργο στην Τσαριτσάνη, τον δρόμο από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου. Είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει ζωή και πνοή στην περιοχή διότι δεν εξυπηρετεί μόνο την Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στα ποιμνιοστάσια και τις καλλιέργειες της περιοχής. Ο δρόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να παραμείνουν στον τόπο τους και να εργάζονται, χωρίς πλέον να αντιμετωπίζουν την επικινδυνότητα του παλαιού δρόμου. Εύχομαι ο Θεός να δίνει υγεία στους αιρετούς μας και τα έργα τους να γίνονται η αιτία να δοξάζεται το όνομα Του Μεγαλοδύναμου και να εξυπηρετούνται οι πολίτες».
Ο κ. Κ. Αγοραστός από την πλευρά του υπογράμμισε: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνονται δυο στόχοι: Αφ’ ενός η προσβασιμότητα στο χώρο της Ι.Μ. του Αγίου Δημητρίου, που αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό και θρησκευτικό μνημείο της περιοχής της Ελασσόνας και αφετέρου η εξυπηρέτηση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται οικονομικά στην περιοχή. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αξιοποίηση των μνημείων μας τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην στήριξη του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής. Παράλληλα το έργο αυτό εξυπηρετεί και τη μετακίνηση των κτηνοτρόφων και των καλλιεργητών της περιοχής».
Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας αξιόλογο πόλο έλξης επισκεπτών. Η ολοκλήρωση του δρόμου αυτού αναμένεται να τονώσει τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό στην περιοχή, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και τους κατοίκους στις καθημερινές τους μετακινήσεις, μέσα από έναν ασφαλή δρόμο».
Όπως έγινε γνωστό με την εργολαβία η οποία ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκε η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου Π.Ε. Λάρισας, συνολικού μήκους 7.300 μ., με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών. Με προηγούμενη εργολαβία είχε γίνει η διάνοιξη της οδού και η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνει βαρύτητα στο ιδιαίτερο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού μέσω της βελτίωσης, συντήρησης και ολοκλήρωσης δρόμων που οδηγούν σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία. Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, ώστε να κατασκευασθούν και άλλες υποδομές εντός της Μονής (κελιά), που θα επιτρέπουν στους επισκέπτες – προσκυνητές να διαμένουν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger