Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς δακοκτονία φέτος η Αλόννησος, Σκόπελος, Γλώσσα και Κλήμα Σκοπέλου, Σκιάθος.

Περιοχές της Μαγνησίας χωρίς δακοκτονία  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μαγνησίας, με χθεσινή ανακοίνωση, υπενθυμίζει στους ελαιοπαραγωγούς τις περιοχές, στις οποίες δεν εφαρμόζεται κατά τη φετινή ελαιοκομική περίοδο το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου, είτε διότι το ποσοστό καρποφορίας εκτιμάται ότι είναι μικρότερο του 20%, είτε διότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για εργολαβική ανάληψη του έργου της δακοκτονίας.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές όπου δεν θα διενεργηθεί δακοκτονία είναι: Προμύρι, Μηλίνα, Τρίκερι, Ζαγορά, Μακρυράχη, Πουρί, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Καλαμάκι, Ν. Αγχίαλος, Σέσκλο, Μελισσιάτικα, Διμήνι, Κεραμίδι, Βένετο, Αλόννησος, Σκόπελος, Γλώσσα και Κλήμα Σκοπέλου, Σκιάθος.
Επίσης διακόπτεται η περαιτέρω εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, λόγω υψηλού ποσοστού καρπόπτωσης, στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Σούρπης, Δρυμώνα, Αμαλιάπολης, Αχιλλείου πλην οικισμού Αγίου Δημητρίου, Αφετών.
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, ειδοποιούνται οι παραγωγοί που έχουν ελαιοπερίβολα με αξιόλογη καρποφορία στις συγκεκριμένες περιοχές να επέμβουν με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και παγίδες  για την καταπολέμηση του δάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger