Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΥΕΘΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Άναυδοι έμειναν οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες όταν πήγαν να παραλάβουν ένδυση κατά τη διαδικασία κατάταξης τους στα ΚΕΝ. Όπως τους εξήγησαν οι αρμόδιοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί δε θα τους έδιναν σαγιονάρες όπως προβλέπεται γιατί τα αποθέματα τελείωσαν.
Στην ερώτηση γιατί ο στρατός δε φρόντισε να προμηθευτεί νέο υλικό η δικαιολογία στο ΚΕΝ Μεσολογγίου ήταν ότι έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός αλλά θα καθυστερήσει καθώς υπάρχουν ενστάσεις των εταιρειών. Έτσι, οι δυο προηγούμενες σειρές κατάταξης και τουλάχιστον οι δύο επόμενες δε θα παραλάβουν σαγιονάρες, σύμφωνα με τα λόγια αξιωματικού!
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της πολιτικής επιλογής της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να μεταφέρει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην λαϊκή οικογένεια. Θυμόμαστε όλοι ότι με τον ίδιο τρόπο μείωσαν τις καταστάσεις επιβίβασης σε μία, φορτώνοντας μας το κόστος μετακίνησης στις άδειες. Κατήργησαν την χορήγηση δεύτερου ζευγαριού αρβυλών με πρόσχημα τη μείωση της θητείας και μας υποχρέωσαν να αγοράζουμε εμείς αρβύλες που είναι απαραίτητες.  Και τέλος, ποιος ξεχνά ότι στο προηγούμενο πέρασμα του Δ.Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΘΑ είχαν σταματήσει να κάνουν εμβόλια στους νεοσύλλεκτους και πάλι με πρόσχημα την καθυστέρηση της σχετικής προμήθειας.
Έπρεπε να υπάρξουν αντιδράσεις στις μονάδες, καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ανάδειξη του θέματος από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να γίνουν ξανά εμβόλια!
Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν εξαντλούνται τα αποθέματα των διαφόρων ειδών, δε γίνονται νέες προμήθειες αλλά υποχρεώνονται οι φαντάροι να τα αγοράζουν.
Πολλοί μιλούν για ανάγκη περικοπών και ότι πρέπει να γίνει οικονομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτό όμως που ισχύει είναι ότι δόθηκαν υπέρογκα ποσά στους πολεμικούς εξοπλισμούς, κάτι που συνέβαλε αποφασιστικά στην Χρεωκοπία του εργαζόμενου λαού μας και στον πλουτισμό των εμπλεκόμενων πολιτικών και στρατιωτικών.   Αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος των πολεμικών προμηθειών για τα ΕΜΠΑΕ 1996-2201 και 2001-2006, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όταν επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ ήταν οι Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου-Σπηλιωτόπουλος υπερβαίνει τα 25 τρις δραχμές, χρεώνοντας τον κάθε πολίτη 60.000 ευρώ!
Τώρα, δεν κάνουν οικονομία, αλλά πετσοκόβουν τις λειτουργικές δαπάνες με δραματικές συνέπειες: οι δωρεάν εργαζόμενοι στρατιώτες  υφίστανται την έκτακτη φορολόγηση των 4000 ευρώ όπως μεταφράζεται το κόστος της υποχρεωτικής τους στράτευσης, οι μισθοί και οι συντάξεις των μονίμων πετσοκόβονται, οι ΕΠ.ΟΠ. θα απολυθούν και θα αντικατασταθούν από στρατιώτες- για αυτό και η συζήτηση για αύξηση της θητείας!
Βεβαίως, την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μας αρνείται εισιτήρια-αρβύλες-σαγιονάρες κλπ. ανακοινώνει τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που απαιτούν κλιμάκωση των εξοπλισμών. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για σύγχρονα όπλα ετοιμάζονται να αποδεχτούν τις προσφορές των μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά. Για αυτό επομένως ξεπουλούν την Κρατική μετοχοποιημένη Πολεμική Βιομηχανία, ώστε τα νέα χρυσοφόρα συμβόλαια να δοθούν στους ιδιώτες!
Δεν προκαλεί καμιά εντύπωση ότι η Ναζιστική Χρυσή Αυγή που πλασάρεται ως αντιμνημονιακή δύναμη, χειροκροτεί αυτές τις επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα προβλήματα φαντάρων-μονίμων, αλλά επιτίθεται μόνο στις απόπειρες συνδικαλιστικής οργάνωσης στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Εμείς απαιτούμε όλο το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης να το αναλάβει το κράτος. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια οικονομικά αιτήματα των φαντάρων. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, αλλά να απαντηθούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.   
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στον στρατό δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων και δημοσιοποιώντας κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να βάλουμε φραγμό στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την πολεμοκαπηλεία, στο φασισμό και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger