Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Και για το αποκλεισμό της ΕΤ3 Οργή από το ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Οργή από το ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ
Συγκρούσεις δυνάμεων των ΜΑΤ με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού στο Μαρτίνο   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επέμβαση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή, ο απολογισμός της οποίας είναι είναι επτά συλλήψεις και τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο.

Την οργή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε και ο αποκλεισμός της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ.

Κυβερνητικό αυταρχισμό καταγγέλλει το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ρόπαλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, όπως επίσης και ο αποκλεισμός από τα ΜΑΤ των εργαζομένων της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει ότι τo κάλεσμα της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ομαλότητα σημαίνει πλήρη υποταγή των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τους αντιλαϊκούς νόμους».

«Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη του για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή προς όφελος του» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διεξαγόταν στον κόμβο του Μαρτίνου της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου. Είχε προαναγγελθεί ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να ακουστούν οι ομιλίες βουλευτών και συνδικαλιστών, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν και το ρεύμα καθόδου, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου- λάμψης.

Η αντιπαράθεση διήρκεσε περί τα 15 λεπτά και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με πετροπόλεμο. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της ΛΑΡΚΟ με ασθενοφόρο, ενώ έγιναν και επτά συλλήψεις από τους αστυνομικούς.

Παρά το άνοιγμα του δρόμου, το κλίμα στην περιοχή παρέμενε για ώρα τεταμένο. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για το βράδυ της Παρασκευής συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό της ΕΤ3

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει τον προκλητικό αποκλεισμό των στούντιο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική φίμωσης της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.»

» Κάθε μέρα που η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί προστίθεται στη μαύρη ιστορία της κυβέρνησης Σαμαρά, που βάζει τις ανάγκες της πολιτικής της διάσωσης και της εξυπηρέτησης των μνημονιακών επιταγών πάνω από τις ανάγκες των πολιτών για ενημέρωση και πολιτισμό».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: «Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3. Βουλευτές, πολιτευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων δίπλα τους ΤΩΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger