Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 70ή συνεδρίαση, Παρασκευή 13.9.13


Αν και στην προηγούμενη συνεδρίαση του τρομοδικείου η πρόεδρός του Μ. Τζανακάκη είχε πει πως η σύνθεσή του θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να εξετάσει τα αιτήματα και τις ενστάσεις της υπεράσπισης, καθώς και την πρόταση του εισαγγελέα επ’ αυτών, και εξ αυτού του λόγου επελέγη η Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι μέχρι την επόμενη Πέμπτη (19 Σεπτέμβρη) η αίθουσα ήταν «κλεισμένη» από το άλλο τρομοδικείο, ενώ μεσολαβούσαν και απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων και της ΑΔΕΔΥ, οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η πρόεδρος δεν συνηγορούν υπέρ του ότι χρειάστηκε «αρκετός χρόνος» κατά τη διαδικασία λήψης τους. Την αίσθηση ότι το τρομοδικείο εξετάζει βασανιστικά τα ζητήματα που τίθενται απ’ όλους τους παράγοντες της δίκης πριν αποφασίσει θέλησε να καλλιεργήσει η κ. Τζανακάκη.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν σχεδόν στο σύνολό τους ταυτόσημες με την πρόταση του εισαγγελέα. Ηταν δε όλες ομόφωνες, πλην της απόφασης επί του αιτήματος της υπεράσπισης να κληθεί ως μάρτυρας ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής (ΔΑΕΕΒ) Αλκ. Τζωίτης, στην οποία υπήρξε μειοψηφία. Στα δευτερεύουσας σημασίας αιτήματα των συνηγόρων ήταν και η κλήση των αστυνομικών Δ. Καραγκούνη και Κ. Παπαδόπουλου. Το αίτημα έγινε δεκτό και οι δύο αστυνομικοί θα κληθούν να καταθέσουν την  Παρασκευή 20.9.13.

Πριν η πρόεδρος ανακοινώσει τις αποφάσεις, τοποθετήθηκαν επί της πρότασης του εισαγγελέα, υπερασπιζόμενοι τα αιτήματα που είχαν τεθεί από την υπεράσπιση, οι συνήγοροι Σ. Φυτράκης και Ν. Σωτηρίου. Μετά την εκφώνηση των αποφάσεων επί των αιτημάτων, ο Σ. Φυτράκης σχολίασε ότι έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση που κινείται στα πλαίσια του  γνωστού μοντέλου καταστολής των πολιτικών αντιπάλων του συστήματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger