Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απόλλων-Καλλονή 1-3

Η εκπληκτική Καλλονή πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στη Superleague.
Η εικόνα του αγώνα

Είθισται ο γηπεδούχος να προσπαθεί να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στα παιχνίδια και αυτό ακριβώς επιχείρησε να κάνει ο Απόλλωνας. Η ομάδα του Βοσνιάδη πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να καταφέρει ρήγματα σε μία άμυνα που ήταν όμως πολύ καλά οργανωμένη. Την ευκαιρία του ματς πάντως στο πρώτο ημίχρονο την έχασε η Καλλονή με τον Μανούσο στο 40'.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, βλέποντας ότι δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα, αποφάσισαν να γίνουν πιο επιθετικοί στην επανάληψη και να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, επιλογή που αποδείχθηκε καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα. Και αυτό γιατί η άμυνα του Απόλλωνα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευάλωτη στην πίεση. 

Το μπλοκάκι


8' Σουτ του Γκουέλα, επεμβαίνει ο Σιδεράκης

28' Κεφαλιά του Πετρόπουλου, απόκρουση του Σιδεράκη

40' Κοντινό σουτ του Μανούσου, σωτήρια απόκρουση του Τζόρβα

46' Σουτ του Εγκον, άουτ

53' Γκολ για την Καλλονή με σουτ του Μανούσου μέσα από την περιοχή

63' Σουτ του Χουάνλου, επεμβαίνει ο Τζόρβας

66' Γκολ για την Καλλονή με φάουλ του Λεάντρο που βρίσκει στο τοίχος και ξεγελά τον Τζόρβα

76' Γκολ για την Καλλονή με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μαρσέλο

90' Γκολ για τον Απόλλωνα με πέναλτι του Πετρόπουλου
Στο 53' ο Μανούσος άνοιξε με ωραίο τελείωμα το σκορ και πριν προλάβει ο Απόλλωνας να ανασυνταχθεί και να βγει ξανά μπροστά έγινε και το 0-2 από τον Λεάντρο στο 66'. Οι Λέσβιοι πλέον ήταν τα απόλυτα αφεντικά του αγώνα γεγονός που πιστοποιήθηκε και στο τρίτο γκολ του 76' από τον Μαρσέλο με ψηλοκρεμαστό πλασέ. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με το πέναλτι-γκολ του Πετρόπουλου στο 90'.
MVP
Και πάλι ο Μανούσος, ο πιο ποιοτικός Ελληνας της Καλλονής. Αν και δεν είναι σέντερ φορ αγωνίζεται ως τέτοιος και μπορεί να τελειώνει φάσεις σαν και αυτές του πρώτου γκολ της ομάδας του. Κίνηση φορ μέσα στην περιοχη, ιδανικό τελείωμα.
Αδύναμος Κρίκος
H άμυνα του Απόλλωνα κατέρρευσε μόλις ένιωσε απειλή από τον αντίπαλο. Και κατέρρευσε με γδούπο αφού ειδικά μετά το 0-2 οι γραμμές των γηπεδούχων χάθηκαν στο γήπεδο.
Σχόλιο
Η Καλλονή έχει πάντα την ουσία. Αντλεί δύναμη από την σωστή και αποτελεσματική αμυντική οργάνωσή της για να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ στην επίθεσης τις οποίες φροντίζει να εκμεταλλεύεται.  Ο Απόλλωνας πλήρωσε τη φλυαρία του στο πρώτο μέρος.
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Κόρμπος (Φαρινόλα 55'), Άλβαρες, Γκουέλα, Μπλάζεκ (Μίνγκας 39'), Έγκον (Τσιλιγκίρης 78'), Πετρόπουλος.
ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο (Σιδιγαρδάκης 78'), Φαρία, Λεοζίνιο (Περόνε 81'), Γκόμες, Καζάκης (Γκάσιτς 71'), Μανούσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger