Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η high season και τα ... πανωτόκια! Όσο για τα αυτοκίνητα από 50 ευρώ που ενοικιάζονταν τον Ιούνιο και Ιούλιο, τώρα η τιμή τους αγγίζει το 100στάρικο.

Τι κι αν έπεσε ο ΦΠΑ στα είδη εστίασης,τι κι αν πλημμύρισαν τα νησιά και από τους τελευταίους αδειούχους,τι και αν οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν έκκληση για την μείωση των τιμών τουλάχιστον στα καθημερινά είδη διατροφής-ανάμεσα τους και τα ελληνικά και μη καφεδάκια-τι και αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν εξαπολύσει σαφάρι-έτσι τουλάχιστον λένε οι επικεφαλής τους-οι πανέξυπνοι έλληνες επιχειρηματίες αλλού...τυρβάζουν.

Και....τυρβάζουν αλλού,(για να μην πούμε γράφουν τα πάντα στα παλιά τους τα παπούτσια),αφού όχι μόνο δεν έριξαν τις τιμές τους όπως επιβάλλεται από την μείωση του ΦΠΑ αλλά λόγω της καλοκαιρινής περιόδου που τείνει να μας αφήσει...γεια,αλλά και λόγω της υψηλής τουριστικής περιόδου-hai sizon-βλέπεται είναι Αύγουστος,ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις τιμές των προς πώληση προϊόντων τους.

Έτσι ο φραπές-τουλάχιστον στα νησιά των Κυκλάδων-Μύκονος,Πάρος και Σαντορίνη,νησιά που ήδη έχουν καβαλήσει την κάλαμο νομίζοντας ότι είναι MONACO η SAIN TROPEZ ανέβηκε από τα 3 ευρώ στα 4 και το ελληνικό πατροπαράδοτο καφεδάκι από το 1,50 και τα 2 ευρώ στα 2,50,ενώ το μικρο  μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού από τα 35 cents στα 50 cents και σε κάποιες περιπτώσεις φουλ αισχροκέρδιας στο 1 euro,ενώ αν τολμήσεις και διαμαρτυρηθείς απαιτώντας μάλιστα εξηγήσεις λαμβάνεις την στερεότυπη πλέον αλλά θρασύτητη απάντηση “αν δεν σου αρέσει να πας αλλού”.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις σοβαρών και νομοταγών επιχειρηματιών οι οποίοι ναι μεν δεν έριξαν τις τιμές των προϊόντων τους αλλά δεν τις αύξησαν και από πάνω ότι πουλήσουν εκδίδουν και την ανάλογη απόδειξη αγοράς,η οποία μάλιστα είναι της...στιγμής και όχι άλλης μέρας,ώρας και ημερομηνίας.

Εκείνοι όμως που στην κυριολεξία έχουν ξεσαλώσει και πουλάνε όσο θέλουν και χωρίς τις επιβεβλημένες αποδείξεις είναι κάποια από τα λεγόμενα ΧΑΙ ΡΕΣΤΟΡΑΝ όπου ο φραπές σκαρφάλωσε στα 5 ευρώ,και η Ομπρελοξαπλώστρα στην έμπροσθεν του μαγαζιού τους παραλία που κακώς κάκιστα έχει παραχωρήσει ο τοπικός Δήμος,ο οποίος μάλιστα δεν ελέγχει αν όντως ο επιχειρηματίας  έχει τοποθετήσει τις Ομπρέλες του στα τετραγωνικά μέτρα που κακώς του δόθηκαν προς εκμετάλλευση,έχει σκαρφαλώσει στα 20 ευρώ,ποσόν που όμως αντί να προσελκύει τουρίστες και δη έλληνες στο νησί τους διώχνει για άλλα νησιά η ηπειρωτικά μέρη.

Βλέπετε τα νέα της αισχροκέρδιας διαδίδονται δια στόματος με μεγάλη ταχύτητα,ακόμα και στο εξωτερικό,αφού Άγγλος υπήκοος που διαμένει χρόνια στην Πάρο μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι αυτές τις ήμερες,δηλ τις Αυγουστιάτικες που όλοι κοιτάνε να βγάλουν τα...σπασμένα των προηγούμενων μηνών,στο παραλιακό μαγαζί της γειτονιάς του όταν φας και ζητήσεις τον λογαριασμό πρώτον στον λένε ψιθυριστά στο αυτί,λες και είναι στα μπουζούκια της εθνικής οδού,και δεύτερον σου παίρνουν και το...σώβρακο.

Όσο για τις τοπικές ελεγκτικές αρχές,λεγε ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες των τοπικών δήμων-αχ αυτός ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΑΛΛΟΥ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ Η ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ,αφού δεν κάνουν αυτό που ΛΕΕΙ Ο ΕΝ ΙΣΧΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.

Αρκούνται στις οποίες διαμαρτυρίες παθόντων  πολιτών να λένε δεν έχουμε λεφτά για υπαλλήλους η το πιο ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ότι ΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

“ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙ”

Και το λέει γιατί ο πανέξυπνος επιχειρηματίας της Πάρου,της Μυκόνου αλλά και της Σαντορίνης,όπου εκεί η φοροδιαφυγή οργιάζει,γιατί ξέρει ότι υπάρχουν και τα δικαστήρια όπου το όποιο πρόστιμο επιβληθεί θα μειωθεί η και θα θεωρηθεί παράτυπο και παράνομο για τον επιχειρηματία.

Και για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη ας δούμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών όπου υπάγεται και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος-ΣΔΟΕ-και τα οποία αφορούν την περίοδο 25 Ιουλίου εως 6 Αυγούστου 2013 στην κορυφή των φοροφυγάδων επιχειρηματιών βρίσκεται η Εύβοια-Σκύρος με ποσοστό 85,13%,και ακολουθούν  η Μήλος με ποσοστό φοροδιαφυγής 81,81%, η Κως με 78,38% το Πόρτο Χέλι,η Ερμιόνη και οι Σπέτσες με 70,58%, η Μύκονος με 63,73%,η Σίφνος με 62,50%,η Κρήτη με 59,63%,η Σαντορίνη με 56,36%,η Σέριφος,η Νάξος,η Ρόδος και η Κέρκυρα με ποσοστό 50% και τελευταία η Πάρος-Αντίπαρος με ποσοστό φοροδιαφυγής 40,00%.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σύμφωνα με το ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1465 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις καθώς και 731 επιχειρηματίες που τις είχαν διαπράξει,και οι οποίοι τώρα θα κληθούν να επωμισθούν τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν αλλά να αντιμετωπίσουν και τη δικαιοσύνη.

Κατά τα άλλα ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

Τέλος να επισημανθεί ότι στο χώρο της αισχοκέρδιας έχουν εισέλθει από την  1η αυγούστου επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων οχημάτων και μοτοποδηλάτων. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Πάρος αλλά και η Νάξος και ηΜύκονος όπου τα αυτόματα μοτοποδήλατα 50 κυβικών εκ.  ενοικιάζονται 45 ευρώ την μέρα,  ενω η αξία τους δεν υπερβαίνει σε καινουργή κατάσταση τα 1500 ευρώ. Όσο για τα αυτοκίνητα από 50 ευρώ που ενοικιάζονταν τον  Ιούνιο και Ιούλιο, τώρα η τιμή τους αγγίζει το 100στάρικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger