Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Απόβαση στη Σκόπελο

Με σκάφη του λιμενικού θα εφορμούν στα νησιά οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ – για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή-, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πέφτουν με αλεξίπτωτα στις ταράτσες των εστιατορίων, ώστε να μπαίνουν στο μαγαζί από την καμινάδα και να σκάνε δίπλα στην ταμειακή μηχανή.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ θα φορούν στολές παραλλαγής και θα έχουν πασαλειμμένα τα πρόσωπά τους με φούμο, ώστε να κρύβονται πίσω από τις πικροδάφνες της ταβέρνας και να πετάγονται ξαφνικά και να κάνουν κεφαλοκλείδωμα στον σερβιτόρο, για να δουν αν πήγε απόδειξη στο τραπέζι.
Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων είναι πολύ χαρούμενοι που οι άνδρες του ΣΔΟΕ θα κάνουν έφοδο με το σκάφος του Λιμενικού, γιατί θα το βλέπουν από μακριά όσοι έχουν μαγαζιά στην παραλία και θα ειδοποιούν και τους υπόλοιπους.

Όταν τα σκάφη του Λιμενικού θα μεταφέρουν άνδρες του ΣΔΟΕ, θα έχουν τη σημαία του ΣΔΟΕ, ώστε να μην έχουν οι καταστηματάρχες καμία αμφιβολία πως σκάει έλεγχος στο νησί.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ είναι δυσαρεστημένοι που θα πηγαίνουν στα νησιά με τα σκάφη του Λιμενικού γιατί προτιμούσαν να πηγαίνουν με τα γιοτ των εφοπλιστών, ενώ προβληματίζονται επειδή θα πρέπει από δω και πέρα να μοιράζονται τα τυχερά που θα έχουν από τα μαγαζιά με τους λιμενικούς, που κι αυτοί, βέβαια, έχουν τα τυχερά τους και σιγά μην περίμεναν τους άνδρες του ΣΔΟΕ.
Φυσικά, όλοι έχουμε καταλάβει πως δεν πρόκειται να υπάρχουν άνδρες του ΣΔΟΕ πάνω στα σκάφη του Λιμενικού αλλά η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους άνδρες του Λιμενικού να κόβουν βόλτες με τα σκάφη έξω από τα λιμάνια, έχοντας υψωμένη τη σημαία του ΣΔΟΕ, ώστε να ψαρώνουν οι καταστηματάρχες και να κόβουν αποδείξεις.
Πάντως, απορώ γιατί μιλάμε για «ράμπο» και «άνδρες» του ΣΔΟΕ, αφού υπάρχουν και γυναίκες στο ΣΔΟΕ.
Ίσως, να είναι άνδρες μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες, για να μην τους παίρνουν χαμπάρι.
(Τώρα θα έπρεπε να γράψω μια ωραία ιστορία με ήρωες κάτι άνδρες του ΣΔΟΕ -υπήρχε και μια γυναίκα ανάμεσά τους- πριν από μερικά χρόνια σε ένα νησί. Είναι μια μεγάλη και αστεία ιστορία -την παρακολούθησα από κοντά- αλλά το μόνο που θα γράψω είναι πως από το νησί έφυγαν πλουσιότεροι. Όχι σε εμπειρίες.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger