Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινή διάθεση στη Γλώσσα

Καλοκαιρινή διάθεση στη Γλώσσα   Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι φετινές εκδηλώσεις
Κέρδισε το μεγάλο στοίχημα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας, που έφερε  εις πέρας με επιτυχία τις φετινές εκδηλώσεις «Γλώσσα 2013». Μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Κώστας Μακεδόνας έδωσαν το «παρών» στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις των Βορείων Σποράδων.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σήμανε, με τον πλέον μελωδικό τρόπο,  την έναρξη των εκδηλώσεων,  θυμίζοντας σε όλους αγαπημένα τραγούδια της, τα οποία σιγοτραγούδησαν μαζί της οι πολυάριθμοι παριστάμενοι, ενώ παράλληλα παρουσίασε και τα καινούρια της τραγούδια.
Η επόμενη μέρα των εκδηλώσεων, ήταν βραδιά αφιερωμένη στα χορευτικά της Γλώσσας, υπό την χοροδιδασκαλία της Ναυσικάς Παλαιολόγου, και με τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η ορχήστρα που συνόδευε το χορευτικό με την εθελοντική συμμετοχή της Δέσποινας Αθανασίου πλαισίωσε υπέροχα και αυτή τη βραδιά.  Οι στολές και η απόδοση των χορών μετέφεραν όλους τους παραβρισκόμενους στο μικρασιάτικο κλίμα με τη μαγευτική φωνή της Δέσποινας.  Μικροί και μεγάλοι έδωσαν για ακόμα μια φορά τον καλύτερο εαυτό τους.

«Να περνάτε καλά» προέτρεψε τους παριστάμενους ο δάσκαλος Βασίλης Λαρυγγάκης με το θεατρικό του έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε ειδικά για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Οι εξαιρετικές ερμηνείες του Γιώργου Μαριδάκη, του Γιάννη Σκιαθίτη αλλά και του μικρού Μελέτη Ρουσέτη, συγκίνησαν το πλήθος και το προβλημάτισαν όπως ακριβώς επιθυμούσε και ο συγγραφέας.  Η μουσική επένδυση του Γ. Λαρυγγάκη και της Θ. Αντωνίου συνεπήραν το κοινό, το οποίο για μιάμιση περίπου ώρα παρέμεινε προσηλωμένο στο έργο.
Ο Κώστας Μακεδόνας μαζί με την Κατερίνα Ντίνου ξεσήκωσαν τον συναυλιακό χώρο της Γλώσσας με αγαπημένα τραγούδια δικά τους αλλά και της έντεχνης και λαϊκής σκηνής.  Ο κόσμος διασκέδασε, χόρεψε και τραγούδησε με πάθος όλα τα γνωστά τραγούδια της συναυλίας.
Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με τον καλύτερο τρόπο στο Λουτράκι, με την ορχήστρα που συνόδεψε το Μιχάλη Γαμπιεράκη και το Νεκτάριο Ρήγα.
Με φόντο το λιμάνι και το καράβι, οι νησιώτικοι ρυθμοί παρέσυραν όλους τους παραβρισκόμενους σε κυκλικούς χορούς.  Την επιτυχημένη παρουσίαση των εκδηλώσεων έφερε εις πέρας η Κατερίνα Ντίνου, που εθελοντικά όπως πάντα προσφέρει όπου και όπως μπορεί στο χωριό της και στο σύλλογο.
Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σκιαθίτη, αλλά και έκθεση Best πτήδια Ρούγας με τη φωτογραφική οπτική του ιδίου.  «Χωρίς την υποστήριξη όλων η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων θα ήταν αδύνατη», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, που βάζουν πλώρη για το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger