Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μην καρτεράτε, δε θα λυγίσουμε

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης όπως και πριν, στα λιμάνια, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα σχολεία μαζί με τον κόσμο που υποφέρει από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Οσο μελάνι και να χύσουν τα παπαγαλάκια της άρχουσας τάξης, όση χολή και να βγάλουν τα πολιτικά κόμματα της αστικής τάξης, το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του λαού, της εργατικής τάξης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Με όσα μέσα διαθέτει, με όσα νέα μέσα αποφασίσει να δημιουργήσει. Ας μη «στεναχωριούνται», λοιπόν.
Η επίθεση στο ΚΚΕ για την απόφασή του να πουλήσει το «902», με την οποία συμφωνεί κάθε ειλικρινής και τίμιος εργάτης, αγρότης, νέος, άνεργος, γυναίκα και πολύ περισσότερο εμείς ως εργαζόμενοι του «902», δεν είναι επίθεση μόνο στο Κόμμα και τη φωνή του τον «902», είναι επίθεση συνολικά στην εργατική τάξη. Τα μέσα ενημέρωσης του Κόμματος, «Ριζοσπάστης», «902»
ραδιόφωνο και τηλεόραση, portal «902», δε δημιουργήθηκαν για να είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, αλλά για να λένε την αλήθεια στο λαό. Για ν' αποκαλύπτουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση και ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Τα μέσα του Κόμματος, που με μεράκι και πίστη υπηρετήσαν και υπηρετούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, στόχο έχουν να προβάλουν την ανάγκη -το λαϊκό μονόδρομο- της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της λαϊκής συμμαχίας, για να κατακτήσει τη δική της εξουσία, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.
Τα ΜΜΕ που έχουν στα χέρια τους οι κεφαλαιοκράτες κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία και να προβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική ως μονόδρομο. Η δήθεν αντικειμενικότητα που προβάλλουν δεν είναι τίποτα άλλο από τρομοκρατία για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.
Ο «902» και ο Κομματικός Τύπος, με γνώμονα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ήταν και είναι πάντα μπροστάρης στην ενημέρωση του εργάτη, του μαθητή, του συνταξιούχου, της γυναίκας, του αυτοαπασχολούμενου. Και έτσι θα συνεχίσουν να είναι, όση επίθεση κι αν δεχτούν.

Ζωή ΚΟΥΛΙΑ
Δημοσιογράφος του «902»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger