Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινή μέθεξη..... Μην σε πιάσουν οι ντροπές επειδή θα φασώνεσαι με το κορίτσι του κολλητού σου. Από το να φιστικωθεί με κάναν ξένο, καλύτερα μαζί σου.

Ο φίλος από την Αθήνα μου μαύρισε την καρδιά στο τηλέφωνο: «Φίλε, είναι το πρώτο καλοκαίρι που δεν έχω χρήματα να πάω ούτε ένα τριήμερο διακοπές» «Έλα, ρε φίλος, κι εγώ άφραγκος είμαι και λείπω από την Αθήνα δυόμισι μήνες, τώρα ετοιμάζομαι να κάνω δεύτερο γύρο των νησιών» «Πώς το κάνεις;» «Με φιλοξενούν φίλοι και άγνωστοι» «Εμένα δεν με έχει καλέσει κανείς» «Κακώς, αλλά μην περιμένεις να σε καλέσουν, πήγαινε μόνος σου. Τι θα κάνουν, θα σε διώξουν;».
Δεν τους καταλαβαίνω τους Έλληνες. Έχεις ένα εξοχικό στο νησί. Μπορεί και να μην πατήσεις καθόλου το πόδι σου φέτος, γιατί έχεις δουλειές και χρέη. Δώσε τα κλειδιά σε έναν φίλο σου, να πάει με την γκόμενά του να κάνει δέκα μπάνια. Μην είσαι μαλάκας. Γίνε λίγο large.
Κι εσύ που θα πας στο εξοχικό στο νησί, κάλεσε και πέντε φίλους σου που είναι φτωχαδάκια και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε την εισφορά αλληλεγγύης.
Τάισέ τους, πότισέ τους, και θα σου το γυρίσει η ζωή πίσω. Στην κηδεία σου θα γίνεται της πουτάνας από κόσμο, με τόσους που θα έχεις φιλοξενήσει.
Άσε που, αν πτωχεύσεις και σου πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια, θα πας να εγκατασταθείς στο σπίτι κάποιου που φιλοξένησες. Διαλέγεις αυτόν που έχει το πιο μπάνικο σπίτι και πας και του χτυπάς την πόρτα. «Θυμάσαι που σε φιλοξενούσα στις Σπέτσες; Η σειρά σου τώρα».
Η κρίση πρέπει να μας φέρει πιο κοντά. Γιατί, όταν γίνουμε πάλι ζάπλουτοι όλοι και θα δένουμε ξανά τα σκυλιά με τα λουκάνικα, θα απομακρυνθούμε μεταξύ μας.

Το χρήμα χαλάει τις ανθρώπινες σχέσεις, τώρα είναι ευκαιρία να γίνει η μέθεξη.
Κάλεσε λοιπόν τους φίλους σου στο εξοχικό να κάνουν διακοπές και είναι ευκαιρία να ανταλλάξετε συντρόφους και να κάνετε μερικά όργια, για να έρθετε πιο κοντά.
Μην σε πιάσουν οι ντροπές επειδή θα φασώνεσαι με το κορίτσι του κολλητού σου. Από το να φιστικωθεί με κάναν ξένο, καλύτερα μαζί σου.
Σπάσε επιτέλους τα ταμπού και τις μικροαστικές συμβάσεις και προκαταλήψεις που σε κρατάνε δέσμιο. Αυτές σε φάγανε.
Αν δεν μπορείς να κάνεις μια παρτούζα με την παρέα σου, πώς θα πολεμήσεις την Τρόικα και τα Μνημόνια;
Πάρε τώρα τηλέφωνο όλους τους μπατίρηδες φίλους σου, και κάλεσέ τους να έρθουν στο εξοχικό σου.
Καλές διακοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger