Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Θανάση Καναούτη με χειροκροτήματα, το νεαρό που πλήρωσε με τη ζωή του τη σκληρή πραγματικότητα της μνημονιακής πολιτικής. Στην πορεία που ακολούθησε μετά το τέλος της κηδείας άνθρωποι κάθε ηλικίας κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του νεαρού.
Αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν στα γύρω στενά απ' όπου πέρναγε η πορεία. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και έγιναν 15 προσαγωγές.
Στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, συμμαθητές, φίλοι και κάτοικοι του Περιστερίου έστησαν αυτοσχέδια μικροφωνική και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Οι αστυνομικές δυνάμεις περιπολούσαν καθ' όλη τη διάρκεια κάνοντας μαζικές προσαγωγές (γύρω στα 30 άτομα) για εξακρίβωση στοιχείων. Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στη ΓΑΔΑ για αλληλεγγύη στους προσαχθέντες οι οποίοι αργά τη νύχτα αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από έναν.

Αύριο το απόγευμα διοργανώνεται νέα συγκέντρωση από τους κατοίκους του Περιστερίου.
Ας σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής έγινε αναπαράσταση για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου. Η συνήγορος της οικογένειας απηύθυνε έκκληση για όσους αυτόπτες μάρτυρες υπήρχαν στο τραγικό περιστατικό να καταθέσουν.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που βγήκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής, από τη νεκροψία που διενεργήθηκε δεν προκύπτει εάν δέχθηκε σπρώξιμο ο νεαρός καθώς αυτές οι ενέργειες δεν αποτυπώνονται στο σώμα παρά μόνο εάν είναι ιδιαίτερα βίαιες. Δεν προέκυψε, επίσης, ότι ο 19χρονος είχε κάποιο μώλωπα στα πόδια και δεν επιβεβαιώνεται η αρχική πραγματογνωμοσύνη ότι παγιδεύτηκε στην πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε με αποτέλεσμα να πέσει στην άσφαλτο. Ο θάνατος προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης . Τον πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.