Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

΄΄ανθρωπος στη θαλασσα''



‘’Άνθρωπος στη Θάλασσα’’ ….ΓΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ!!!!!!!!!!
Ευτυχώς οι απώλειες περιορίσθηκαν σε φωτογραφικό υλικό, αν και για τον φωτορεπόρτερ εκείνη την ώρα του ναυαγίου, αυτό μετρούσε  περισσότερο!

Όμως … τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα, αφού εκείνη την ώρα η προσοχή των ιστιοπλόων που παίρνουν μέρος στους αγώνες, ήταν στραμμένη στην εκκίνηση.
Ο Νίκος Αλευρομύτης φωτορεπόρτερ με εξειδίκευση σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες χρησιμοποίησε μια βάρκα για τις ανάγκες του. Οδηγώντας την στο χώρο της εκκίνησης, ανοικτά του Πόρτο Καρράς και απορροφημένος στη λήψη φωτογραφιών  δεν είδε πως το βαρκάκι έμπαζε νερά. Μόνο 2’ χρειάσθηκε για να συνειδητοποιήσει ότι …. Βούλιαζε.
Ο ίδιος είπε λίγο αργότερα ότι ‘’όλα έγιναν ξαφνικά, δεν πρόλαβα να φωνάξω και το μόνο που κατάφερα ήταν να κρατήσω τις μηχανές μου για να μην πάνε στον πάτο’’….
Όμως με κίνδυνο να πάει και ο ίδιος στον πάτο λόγω βάρους του σακιδίου, άρχισε να καλεί σε βοήθεια τα ήδη απομακρυσμένα σκάφη. Εν τέλει έγινε αντιληπτός και μέσω του ασυρμάτου στη συχνότητα της διοργάνωσης ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων, έδωσε την εντολή για τη διαδικασία ‘’ ανθρώπου στη θάλασσα’’ διακόπτοντας τον αγώνα.
Πιο κοντά το ‘’ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ’’ βοήθησε τον ναυαγό φωτορεπόρτερ να ανέβει στο σκάφος, ενώ το σκάφος επιτροπής ρυμούλκησε τη βάρκα πριν βυθιστεί, βάζοντας τέλος την περιπέτεια.
Στη στεριά βέβαια η περιπέτεια για το συνάδελφό συνεχίστηκε αφού άρχισε να συνειδητοποιεί  τις απώλειες στα υλικά του….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger