Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Όχι «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας, απαιτεί το ΚΚΕ από την Ελληνική κυβέρνηση. Με σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», στελέχη και μέλη του κόμματος και τη ΚΝΕ πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι «ο πόλεμος που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το «πέπλο» του «ανθρωπισμού», της «αποκατάστασης της δημοκρατίας», σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, την σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση».
Επισημαίνει δε ότι «η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, επιταχύνεται και απειλεί να «πνίξει στο αίμα» τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ».
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό «να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει: Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μη διατεθούν υποδομές, όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger