Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ: Πιθανή η ένσταση πριν τον αγώνα με Μέταλιστ

Περιμένει πρώτα την κλήση της Μέταλιστ σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA

Το CAS αποφάσισε για τη Μέταλιστ και το  «στημένο» της παιχνίδι με την Καρπάτι, το απόγευμα της Παρασκευής. Από τότε όμως  δεν υπήρξε αντίδραση από την UEFA γιατί το σκεπτικό της απόφασης του CAS είναι 250 σελίδες.

«Η UEFA θα επιληφθεί της υπόθεσης…» ήταν η προφορική ενημέρωση που έβγαινε χθες από το γραφείο Τύπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο ΠΑΟΚ που από το βράδυ της Παρασκευής και μετά ασχολείται έντονα με την υπόθεση και ερευνά κάθε πιθανό ενδεχόμενο αλλά και κάθε περιθώριο αντίδρασης που έχει. Περιμένει  την κλήση της Μέταλιστ σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Αν η αντίδραση της ομοσπονδίας είναι ακόμη πιο ισχυρή και βγει απόφαση που αναμένεται να είναι καταδικαστική έστω και αν η Μέταλιστ θα έχει δικαίωμα έφεσης, το γεγονός της  πρωτόδικης απόφασης θα είναι ένα πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ.

Προς το παρόν η ηγεσία της ΠΑΕ έχει επιβάλει χαμηλούς τόνους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταθέσει ένσταση πριν από τον δεύτερο αγώνα και αυτό για να έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα αντίδρασης σε οποιαδήποτε δικαστική εξέλιξη. Από εκεί και πέρα μπορεί να ζητήσει την εξαίρεση της Μέταλιστ από την ερχόμενη κλήρωση.

Υπάρχουν και άλλα περιθώρια αντίδρασης, αρκεί να κάνει μία κίνηση η UEFA για να υπάρχει ένα επίσημο έγγραφο στα χέρια των Ελλήνων παραγόντων. Αν βεβαίως η όποια κίνηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έρθει μετά την Παρασκευή τότε θα επωφεληθεί ο επόμενος αντίπαλος της Μέταλιστ που θα έχει 99% πιθανότητες να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τον ιδιοκτήτη της Μέταλιστ (Κουρτσένκο), ο δεύτερος παράγοντας της ομάδας που έκανε δηλώσεις για το μεγάλο πρόβλημά τους, ήταν ο αντιπρόεδρος Κονσταντίν Πιβοβάροφ: «Ολα ξεκίνησαν, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και το παλιό καθεστώς διαχείρισης. Στην πραγματικότητα, ακόμα και από αυτή την ομάδα μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν απομείνει» λέει και φανερώνει πού θα ποντάρει η Μέταλιστ όταν κληθεί να απολογηθεί.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε απογοητευμένοι για την απόφαση που εκδόθηκε τώρα. Οι δικηγόροι μας μελετούν την ετυμηγορία και αργότερα θα βγάλουμε συμπεράσματα. Ελπίζουμε ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου θα είναι δίκαιη, γιατί ο σύλλογος έχει ήδη υποστεί μια αρκετά σοβαρή ταλαιπωρία για πέντε χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger