Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

«Μια νέα αρχή για μια αξιοπρεπή επιχειρηματικότητα στην χώρα μας»



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ
ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ * (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε)


Βόλος 3.8.2013
Δελτίο Τύπου

«Μια νέα αρχή για μια αξιοπρεπή επιχειρηματικότητα στην χώρα μας»


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και εγώ προσωπικά ως Αντιπρόεδρος της εδώ και δύο χρόνια κάναμε ένα μεγάλο αγώνα για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Στις αλλεπάλληλες επαφές που είχε το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. με κυβερνητικούς φορείς αλλά με στελέχη της τρόικας σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα στα άλλα τεκμηριώναμε ότι η μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο θα μείωνε την φοροδιαφυγή αλλά και παράλληλα θα στήριζε και το τουριστικό προϊόν της χώρας (η εστίαση συμμετέχει σε αυτό με μεγάλο ποσοστό) με την μείωση των τιμών.
Η μείωση του ΦΠΑ μετά από πολλούς αγώνες επετεύχθη, θεωρώ πως χρέος μας είναι αυτή την στιγμή να κάνουμε μια νέα αρχή ως κλάδος και συγκεκριμένα:
Μια νέα αρχή στην σχέση μας με το κράτος μηδενίζοντας την φοροδιαφυγή και τηρώντας και την αρχή του υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις.
Μια νέα αρχή στηρίζοντας το καταναλωτικό κοινό σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας, μειώνοντας τις τιμές στα προσφερόμενα είδη στο ελάχιστο ποσοστό 5%.

Μια νέα αρχή στις επιχειρήσεις μας κρατώντας την ποιότητα και τις υπηρεσίες μας σε άριστο επίπεδο.
Στόχος μας είναι η πρώτη Ιανουαρίου του 2014 να βρει την εστίαση στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
Η πρώτη του Γενάρη πιστεύω θα είναι μια νέα μέρα για όλη την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας γιατί θα έχουμε αποδείξει ότι με χαμηλούς φόρους μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στο κράτος, έτσι θα μπορούμε να διεκδικήσουμε νέες μειώσεις φόρων και μια ειλικρινή σχέση με το κράτος.
Δεν μπορώ να δεχτώ ούτε εγώ αλλά και χιλιάδες νέοι άνθρωποι που επιχειρούν το μοντέλο επιχειρηματικότητας που επικρατεί στην χώρα μας «για να επιβιώσεις σαν επιχείρηση θα πρέπει να κλέβεις το κράτος», πρέπει να παλέψουμε, για την αξιοπρέπεια μας, για να αλλάξουμε νοοτροπίες που έχουν ριζώσει βαθιά μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα.
Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να ανοίξει μέτωπο με τις νοοτροπίες αυτές, η ίδια έχει την ευθύνη για να καλλιεργήσει αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες.
Ο κλάδος όπως αυτός αντιπροσωπεύεται είναι αποφασισμένος και το πρώτο βήμα έχει ξεκινήσει, θα περιμένουμε από τους πολίτες και τους φορείς να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή
Στηρίζοντας τις επιχειρήσεις της Εστίασης που συμμετέχουν στην προσπάθεια  αυτή στηρίζουμε μια νέα Ελλάδα.


Με εκτίμηση

Απόστολος Αθανασός
Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger