Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«Φόρτωσαν» τραυματίες σε αυτοκίνητα

«Φόρτωσαν» τραυματίες σε αυτοκίνηταΧωρίς οδηγό το Σαββατοκύριακο η Αλόννησος - Ιδιώτες φρόντισαν τη διακομιδή δύο αλλοδαπών τραυματιών στο νησί
Με δυσάρεστες εμπειρίες έφυγαν χθες από το νησί της Αλοννήσου δύο τουρίστες οι οποίοι υπέστησαν τραυματισμό λόγω ατυχήματος και μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά οχήματα στο Περιφερειακό Ιατρεία του νησιού προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, διότι το ασθενοφόρο παραμένει ακινητοποιημένο τα  Σαββατοκύριακα αλλά και τα απογεύματα των καθημερινών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή
Τα Σαββατοκύριακα λοιπόν στην Αλόννησο χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελούν ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι του νησιού, στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν ασθενείς και τραυματίες.
Συγκεκριμένα χθες γύρω στις 10 το πρωί, ένας άντρας υπέστη κάταγμα το πόδι του όταν έπεσε πάνω του σίδερο μηχανήματος. Ωστόσο έτυχε εκείνη τη στιγμή να περνάει από το σημείο περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Αλοννήσου όπου και μετέφερε τον τραυματισμένο άντρα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.
Είκοσι λεπτά αργότερα ακόμη μια τουρίστρια του νησιού, που βρίσκονταν στο χωριό Πατητήρι έπεσε και έσπασε το πόδι της. Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου τα Σαββατοκύριακα προθυμοποιήθηκαν και μετέφεραν την άτυχη τουρίστρια με ιδιωτικό όχημα στο ιατρείο, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειας.

Μάλιστα χθες ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, επιστράτευσε  έναν οδηγό από τα δημοτικά οχήματα, προκειμένου να μεταφέρει τον έναν εκ των δύο τραυματιών με το ασθενοφόρου του Περιφερειακού Ιατρείου στο λιμάνι της Αλοννήσου, προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, βρίσκεται στην θέση του καθημερινά  από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ως τις 3 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα απογεύματα των καθημερινών αλλά και τα Σαββατοκύριακα η θέση να μένει κενή!
Αναφερόμενος στα χθεσινά περιστατικά ο διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλοννήσου κ. Αντώνης Πατινιώτης αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγού τα Σαββατοκύριακα αλλά και τα απογεύματα των καθημερινών χρονίζει στο νησί μας, και γι’ αυτό οι αρμόδιοι πρέπει να φροντίσουν ώστε να βρεθεί μια λύση. Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν ότι μπορούν και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες βοηθάμε όσο μπορούμε ωστόσο δεν αποτελεί αυτό λύση. Σε περίπτωση που τύχει ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο και δεν υπάρχει κανένας εθελοντής  να μεταφέρει τον τραυματία ή τον ασθενή, τότε τι πρέπει να γίνει;».
Στη συνέχει ο κ. Πατινιώτης αναφέρει ότι μέσα στο καλοκαίρι παρατηρήθηκαν και άλλα τέτοια περιστατικά με τουρίστες του νησιού ωστόσο κανένα δεν ήταν ιδιαίτερα σοβάρο.
«Πληγή» για τα Κέντρα Υγείας η έλλειψη οδηγών   
Αντίστοιχα περιστατικά με έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων σημειώθηκαν φέτος το καλοκαίρι  και στα  υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα πριν περίπου είκοσι ημέρες ένας 17χρονος νεαρός τουρίστας στη Ζαγορά ο οποίος είχε κόψει το πόδι του από γυαλί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με τρεις ώρες καθυστέρηση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς δεν υπήρχε κανένας οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Εξάλλου πριν ένα μήνα περίπου, είχε χάσει την ζωή του ένας 65χρονος από τη Λαμία, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον Άη-Γιάννη Πηλίου και εξέπνευσε, αναμένοντας επί 70 λεπτά της ώρας ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ή στο Νοσοκομείο Βόλου.  Και στα δύο περιστατικά το  ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στη Ζαγορά ήταν σε ακινησία, εξαιτίας της ακάλυπτης βάρδιας οδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger