Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Καταγγελίες για διάλυση του ΕΦΕΤ από τους εργαζόμενους

«Το Σχέδιο για την διάλυση του ΕΦΕΤ, το οποίο επί χρόνια αποτελούσε κορυφαία ανομολόγητη επιδίωξη διάφορων γνωστών και κρυφών συμφερόντων, βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να υλοποιηθεί!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μόνιμων Υπαλλήλων στον ΕΦΕΤ.
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση πατώντας στο σχέδιο των απολύσεων, με τον ψευδώνυμο τίτλο «διαθεσιμότητες – κινητικότητες», προχωρά ακάθεκτη στην συρρίκνωση σήμερα,  και στην διάλυση του ΕΦΕΤ αύριο!
Έτσι, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών και των καταναλωτών για την ολοκλήρωση ενός αξιόπιστου και επαρκώς στελεχωμένου Φορέα ελέγχου των τροφίμων, ο οποίος να διασφαλίζει ότι τα τρόφιμα που φθάνουν στο τραπέζι τους είναι ασφαλή, αντί να ενισχύσει θεσμικά και υλικοτεχνικά και να οπλίσει τους ελεγκτές με την απαραίτητη για το έργο τους εμπιστοσύνη και αίσθηση ασφάλειας, προχωρεί ακάθεκτη και απερίσπαστη μέσω τυφλών απολύσεων, στο ακριβώς αντίθετο!

Καθώς η οικονομική κρίση προκαλεί πολλές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων σε εκπτώσεις σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας, ο ρόλος του ΕΦΕΤ θα έπρεπε να είναι κεντρικός για μια πολιτεία που μπορεί στοιχειωδώς να προβλέπει και να σχεδιάζει!
Όταν προσκαλούμε ξένους επισκέπτες στη χώρα μας, πρέπει στοιχειωδώς να τους διαβεβαιώνουμε ότι ως χώρα, επιτηρούμε την αγορά σε θέματα υγιεινής τροφίμων! Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο, κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί, δεν έχουν καθόλου Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ!!! Η Υπόλοιπη χώρα καλύπτεται, διότι οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ με υπερπροσπάθεια και χάρη σε συναίσθηση καθήκοντος καλύπτουν τις απαιτήσεις του ελέγχου! Ακόμα και με προσωπικό κόστος!
Η Κυβέρνηση επιδεικνύει πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου και του έργου του ΕΦΕΤ! Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επικοινωνεί καθόλου με τη Διοίκηση, πόσο μάλλον με τους εργαζόμενους, αγνοεί πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα και τη σχέση με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς συναγερμού, ενώ και οι αναφορές στα θέματα αυτά είναι επιδερμικές και άσχετες με την πραγματικότητα! Είναι εκκωφαντική η σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου Υπουργού (ειδικά για τις πιπεριές!) για το θέμα του αλογίσιου κρέατος!
Προχωρούμε στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού διότι θεωρούμε ότι πρέπει να γνωρίζει ότι η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση του έχει αποφασίσει ότι η ασφάλεια των τροφίμων δεν αποτελεί προτεραιότητα της!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger