Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Σποράδες Πλωτό «κόσμημα» στη Σκόπελο


Πλωτό «κόσμημα» στη Σκόπελο Βλέμματα θαυμασμού συγκέντρωσε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper» που προσέγγισε χθες τη Σκόπελο, μεταφέροντας 132 συνολικά επιβάτες, διαφόρων εθνικοτήτων. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο - ιστιοφόρο, συνολικού μήκους 110
μέτρων, αγκυροβόλησε χθες στις 8 το πρωί ανοιχτά του λιμανιού της Σκοπέλου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με πλωτά μέσα στο νησί. Το Star Clipper, που φέρει σημαία Μάλτας, πραγματοποιεί κυκλικό ταξίδι ανά την Ελλάδα και αφίχθη από την Ουρανούπολη, με κατεύθυνση προς τον Πόρο.
Οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Άη Γιάννη στο νησί και τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Μάμα μία», περιηγήθηκαν στην τοπική αγορά, γεύτηκαν τοπικές σπεσιαλιτέ και αναχώρησαν στις 3 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αφίξεων, το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα επανέλθει στην Σκόπελο στις 12 Αυγούστου, ενώ παράλληλα αναμένονται για πρώτη φορά, δύο εξίσου πολυτελή κρουαζιερόπλοια, του Σκανδιναβικού πρακτορείου.

Ο λόγος για το «Sea cloud» που αναμένεται στις 27 Αυγούστου και το «Sea dream» στις 26 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, τα οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σκόπελο. Το πρώτο αναμένεται από το Βόλο με προορισμό τη Σύρο και το δεύτερο από το Μόλυβο, με κατεύθυνση προς το Κουσάντασι.
Ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ όπως όλα δείχνουν, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
Κατά γενική ομολογία, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων ενισχύουν την τοπική αγορά, ενώ όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Δρόσος, τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου: «είναι πολύ σημαντικές οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί, διότι οι τουρίστες που επιλέγουν το συγκεκριμένο μέσο για να ταξιδεύουν σε διάφορους προορισμούς, έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια,  που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενισχύοντας παράλληλα τις καθημερινές εισπράξεις των τοπικών καταστημάτων».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger