Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Aegean Regatta 2013 - Ημέρα έκτη

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια.
Την τελευταία ημέρα της Aegean Regatta, σκάφη και αγωνιζόμενοι προετοιμάζονταν από νωρίς για την κάλυψη της σημερινής inshore ιστιοδρομίας.
Τελευταίες ρυθμίσεις, καθώς και μελέτη τακτικής, απασχόλησαν κυβερνήτες και πληρώματα, οι οποίοι θα πάλεψαν σήμερα για μία θέση στο βάθρο κάθε κατηγορίας.
Η αγωνία των ιστιοπλόων ήταν εμφανής, καθώς ήταν η τελευταία ευκαιρία τους να αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα.
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τα ORC club, μπροστά από το λιμάνι της Σκοπέλου, για την coastal ιστιοδρομία τους, η οποία περιελάμβανε τη διέλευση από τα νησάκια Άη Γιώργης και Μικρό, προτού επιστρέψουν στο λιμάνι.
Η ένταση του ανέμου κυμαινόταν στους 10 με 12 κόμβους, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες στο στόλο, για το τελευταίο coastal της Aegean regatta. Τα σκάφη αφού καβατζάρισαν το πρώτο σημείο στροφής, κατευθύνθηκαν πλαγιοδρομία, παράλληλα με τη Σκόπελο προς τον Αη Γιώργη.
Ο ανταγωνισμός μεταξύ των σκαφών ήταν εμφανής, αναγκάζοντας τα πληρώματα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για την κάλυψη των τελευταίων μιλίων της ρεγκάτας.
Σύντομα, τα πρώτα σκάφη πλησίασαν τα δύο νησιά, και το ένα μετά το άλλο, αφού άλλαξαν την πορεία τους, βιράρισαν τα μπαλόνια τους και κατευθύνθηκαν πίσω προς το λιμάνι της σκοπέλου, για τη διέλευση της γραμμής τερματισμού.
Τα IRC και ORCi, είχαν προγραμματισμένη για σήμερα μία κούρσα όρτσα-πρίμα.
Αρχικά, σειρά είχαν τα IRC, και αμέσως μετά τα ORCi. Ο θαλάσσιος στίβος ήταν στημένος κάτω απ'το νησί της Αλόννησου, το οποίο προσέφερε ιδανικές συνθήκες, με χαμηλό κυματισμό και σταθερό αέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στα σκάφη να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες και να προσφέρουν έντονο θέαμα.
Ολοκληρώνοντας την τελευταία ιστιοδρομία της διοργάνωσης, και με τα πρωτοπόρα σκάφη πολύ κοντά βαθμολογικά, κυβερνήτες και πληρώματα έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και ανεβάζοντας το θέαμα στα ύψη.
Ως επισφράγισμα της Aegean Regatta 2013, ακολούθησε μια λαμπρή τελετή απονομής!
Σε συνδυασμό με την εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων της Σκόπελου, το νησί αποτέλεσε έναν ιδανικό σταθμό τερματισμού της φετινής Regattaς.
H 13η Αegean Regatta στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων, με έντονο το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθε.
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ιστιοδρομίες, και να προσφέρουν σε αγωνιζόμενους και θεατές, το όμορφο θέαμα και ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger