Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πρώτη ήττα για την εθνική μπάσκετ (77-75 από τα Σκόπια) στο τουρνουά της Γερμανίας

Πρώτη ήττα για την εθνική μπάσκετ (77-75 από τα Σκόπια) στο τουρνουά της Γερμανίας

Οι ήττες στα φιλικά τουρνουά είναι συνήθως πολύτιμες και σαφώς πιο χρήσιμες από τις νίκες. Συνεπώς το πρώτο κίτρινο φύλλο που πήρε η εθνική μας κόντρα στα Σκόπια το βράδυ της Παρασκευής στο τουρνουά του Ούλμ μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Το να γεύεσαι την πίκρα της ήττας είναι καλύτερα να γίνεται σε ένα παιχνίδι προετοιμασίας, παρά σε έναν επίσημο αγώνα. Για εμάς ήταν η πρώτη φορά που γνωρίσαμε την ήττα στο διάστημα που προετοιμαζόμαστε για το Ευρωμπάσκετ. Έχω πει ότι αυτή η ομάδα θα ζει και θα πεθαίνει από το αμυντικό επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται. Σήμερα δεν παίξαμε σε υψηλό επίπεδο στην άμυνα. Δεν φανήκαμε προετοιμασμένοι στην άμυνα και δεν βρέθηκε κανείς που να μπορέσει να σταματήσει τον ΜακΚάλεμπ και έτσι χάσαμε τον αγώνα. Δεν είναι τραγωδία μια ήττα, και ειδικά στην προετοιμασία. Γι αυτό γίνονται αυτοί οι αγώνες, για να διαπιστώσεις κάποια πράγματα. Σίγουρα όμως δεν ήμασταν καλοί αμυντικά και αυτό μας στοίχισε στο τελικό αποτέλεσμα» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι.

Η ήττα με 77-75 από την ομάδα των Σκοπίων του Μακ Κάλεμπ και του Αντιτς, ήρθε λοιπόν φυσιολογικά από τη στιγμή που οι διεθνείς μας «κόλλησαν» στη ζώνη των αντιπάλων, αλλά κυρίως δεν βρήκαν και τις λύσεις που ήθελαν στην άμυνα ιδιαίτερα πάνω στον δαιμόνιο Μακ Κάλεμπ.

Παρά τους 25 πόντους του όμως η εθνική ήταν μπροστά στο σκορ σταθερά ακόμα και με εννέα πόντους περίπου 4.30ʼʼ πριν το φινάλε (69-60) αλλά κάπου εκεί έπαθε μπλάκ άουτ στην επίθεση με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί με σερί 8-0 να μειώσουν στον πόντο (69-68) και αργότερα με ΜακΚάλεμπ και Τσεκόφσκι να περάσουν μπροστά (74-73), μισό λεπτό πριν τη λήξη.

Ο Καϊμακόγλου ξαναέδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας (75-74 στα 24'') για να απαντήσει άμεσα ο Άντιτς για τους Σκοπιανούς που πέρασαν και πάλι 76-75. Ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε με τρίποντο στην τελευταία επίθεση να δώσει τη νίκη στην εθνική, αλλά αστόχησε και στο φάουλ που έγινε αμέσως στον Αντιτς, έδωσε την ευκαιρία στον πρώην άσο του Ολυμπιακού να διαμορφώσει το τελικό 77-75 ευστοχώντας στη μια από τις δύο βολές που κέρδισε.

« Ήταν εμφανές ότι ο αγώνας κρίθηκε από την κακή δική μας άμυνα. Ενώ κάποια στιγμή βρήκαμε ρυθμό και πήραμε διαφορές που μια ομάδα σαν τη δική μας πρέπει να τις διατηρεί, δεχθήκαμε αδικαιολόγητα εύκολα λέι απ και τρίποντα, δεν είχαμε σωστή αμυντική συμπεριφορά, δώσαμε ελευθερία στους αντιπάλους μας και αυτό τους βοήθησε να ξαναμπούν στο παιχνίδι και τελικά να πάρουν τη νίκη. Ξέρουμε ότι στην προετοιμασία οι αγώνες γίνονται για να βλέπεις τις αδυναμίες σου και να τις διορθώνεις. Ισχύει ότι είχαμε πει, ότι βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Σήμερα βγάλαμε όλες τις αδυναμίες μας στο παρκέ και γνωρίσαμε την ήττα» παραδέχτηκε ο Μάικ Μπράμος.

Ελλάδα: Μπουρούσης 9 (2/2βολ, 2/6διπ, 1/2τριπ, 6ριμπ), Ζήσης 6 (5ριμπ, 1ασ), Σπανούλης 11 (1/2βολ, 2/5διπ, 2/7τριπ, 4ριμπ, 8ασ), Περπέρογλου 12 (4/4βολ, 4/4διπ, 0/2τριπ, 4ριμπ, 1ασ), Φώτσης 5 (1 τριπ., 4ριμπ), Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης 4, Καϊμακόγλου 10 (3/3διπ, 4ριμπ), Μπράμος 6 (2), Πρίντεζης 4, Σλούκας 5 (1), Κατσίβελης 3 (1).

Σκόπια: Ιλιέφσκι 10 (2/3διπ, 1/5τριπ), ΜακΚάλεμπ 25 (8/12διπ, 1/3τριπ,6/7β., 3ριμπ, 4ασ), Στογιανόφσκι Β. 11 (4/5διπ, 1/3τριπ), Στογιανόφσκι Ντ, Γκετσέφσκι 3 (1), Άντιτς 16 (4/6διπ, 2/8τριπ, 2/3β.,10ριμπ, 1ασ), Γκιουρόσκι, Τσεκόφσκι 9 (2), Σαμαρτζίσκι 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger