Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πάνω απ’ όλα ο χαρακτήρας στην Σκόπελο το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Αυγούστου

Πάνω απ’ όλα ο χαρακτήρας
Το πόσο πραγματικά τα πληρώματα της Aegean Regatta χαίρονται τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση κάθε χρόνο μακριά από σκοπιμότητες, φαίνεται από το παρακάτω γεγονός για λάθος υπολογισμό των αποτελεσμάτων στην κατηγορία IRC.

Ο κυβερνήτης λοιπόν, του σκάφους Jinetera, Θάνος Ανδρόνικος έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί κύριοι,
«Ως κυβερνήτης του σκάφους Jinetera, που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία IRC στην Aegean Regatta 2013, βρίσκομαι στην δύσκολη θέση να σας ενημερώσω ότι θεωρούμε ότι υπήρξε λάθος στην έκδοση των αποτελεσμάτων, και κατά συνέπεια στην γενική κατάταξη της κατηγορίας μας.

Το λάθος είναι ότι ο υπολογισμός των αποτελεσμάτων έχει γίνει με TCC 1174 (το οποίο και είναι το (non spinnaker TCC του σκάφους) αντί του 1199 το οποίο είναι το σωστό.
Εμείς, ως σκάφος είχαμε παραδώσει ως οφείλαμε το σωστό πιστοποιητικό στην γραμματεία των αγώνων κατά την εγγραφή μας.

Στην αντίληψή μας υπέπεσε όταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κυβερνητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013 στην Σκόπελο το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Αυγούστου μάς δόθηκαν οι χρόνοι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013, όπου αναφερόταν το λάθος TCC.
Το πρωί της 25ης Αυγούστου, ενημερώσαμε προφορικά των Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Aegean Regatta ʼκη Τσαλίκη και τον Παναγιώτη Παπαποστόλου ως υπεύθυνο των αποτελεσμάτων και ζητήσαμε:

1) Να αλλάξει το TCC μας με το σωστό για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
2) Να γίνει επανέλεγχος των αποτελεσμάτων της Aegean Regatta με το σωστό TCC.
Ελέγχοντας και οι ίδιοι τα αποτελέσματα θεωρούμε ότι η διόρθωση του σφάλματος αυτού της Επιτροπής Αγώνων, θα μας στερήσει την πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης καθώς και κάποιες άλλες διακρίσεις σε επιμέρους ιστιοδρομίες.

Παρότι η Aegean Regatta έχει λήξει, μιλώντας εξ’ ονόματος όλου του πληρώματος του σκάφους JINETERA θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε μια διάκριση η οποία δεν μας ανήκει και επιθυμούμε την πλήρη αποκατάσταση των σκαφών που εθίγησαν από αυτό το λάθος της Επιτροπής.
Αποτελεί βασική μας αρχή ότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στη θάλασσα βάσει του "ευ αγωνίζεσθαι"!

Επίσης, πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε ένα άθλημα όπως η ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας, όπου η δυνατότητα ελέγχου και διαιτησίας είναι περιορισμένη, λόγω της φύσεως του αθλήματος, οφείλουμε εμείς οι ίδιοι οι αθλητές, κυβερνήτες και πληρώματα, να περιφρουρούμε την εγκυρότητα, την αξιοπιστία, και κατ’ επέκταση την αξία της δραστηριότητάς μας, χωρίς μισαλλοδοξία και εγωισμούς.

Γι’ αυτό και προχωρούμε στην άμεση ενημέρωσή σας, με αυτήν την κατ' ουσία αίτηση αποκατάστασης των διακρίσεων των συναθλητών μας.

Τέλος, να τονίσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι το παρόν κείμενο έχει μορφή ενημερωτική, και σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει να αποδώσουμε ευθύνες. Αναγνωρίζουμε το "ανθρώπινον" του σφάλματος και παρότι μας κόστισε σε πολλά επίπεδα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και το "άρτιον’’ της φετινής διοργάνωσης και να δεσμευτούμε ότι εφόσον οι συνθήκες μας το επιτρέπουν θα επιστρέψουμε και του χρόνου στον αγαπημένο μας αυτό αγώνα.

Αναφερόμαστε δε κυρίως στην Aegean Regatta καθώς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η διόρθωση θεωρούμε ότι είναι εύκολη και άμεση.
Εκ μέρους του πληρώματος του σκάφους Jinetera
Ο κυβερνήτης
Θάνος Ανδρόνικος».

Η απάντηση των διοργανωτών:
«Η Οργανωτική Επιτροπή της Aegean Regatta 2013, όταν πληροφορήθηκε από τον κυβερνήτη του σκάφους JINETERA κ. Ανδρόνικο, το λάθος στον συντελεστή TCC έδωσε αμέσως εντολή στην Επιτροπή Αγώνων, με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ενστάσεων, για επανυπολογισμό των αποτελεσμάτων και την ανακοίνωσή τους.

Από τον επανυπολογισμό των αποτελεσμάτων προέκυψε αλλαγή στους νικητές της 4ης και 5ης ιστιοδρομίας, καθώς και αλλαγή στον τελικό νικητή της κατηγορίας. Ο νικητής της κατηγορίας IRC είναι το σκάφος ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ με κυβερνήτη τον κ.Ταγαρόπουλο.

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αγώνων της Aegean Regatta 2013 λυπούνται για το λάθος αυτό, και διαβεβαιώνουν τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών Jinetera και ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ότι πρόκειται για καθαρά ανθρώπινο σφάλμα και ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο λάθος στο μέλλον.
Η Οργανωτική Επιτροπή, η Επιτροπή Ενστάσεων και η Επιτροπή Αγώνων της Aegean Regatta 2013, ευχαριστούν τον κυβερνήτη του σκάφους Jinetera κ. Ανδρόνικο, τον ιδιοκτήτη κ. Κοψιδά και το πλήρωμα του σκάφους για την επισήμανση του λάθους και να υπογραμμίζουν ότι η ενέργειά τους αυτή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» και πραγματικού Αθλητικού Πνεύματος.

Η συνεχής παρουσία τους στις διοργανώσεις της Aegean Regatta μας κάνει υπερήφανους και ευτυχείς».

Τα τελικά αποτελέσματα της κατηγορίας IRC:
1 117 APIDALOS NAFS GRE-1880 5,50
2 114 JINETERA GRE-1234 11,00
3 111 BAXIMUS GRE-74 14,50
4 112 AELLA GRE-1280 17,00
5 110 PIX LAX III GRE-9536 20,50
6 115 ENALLAX GRE-49129 26,50
7 113 ANDARIN ESP-9297 28,00
8 116 KYMATOLIGI GRE-301 32,00
9 118 GIN PALACE ISR-777 37,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger