Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σποράδες Οφειλή 220.000 ευρώ του Δήμου Σκοπέλου

Οφειλή 220.000 ευρώΠροτεραιότητα αποτελεί για τους επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου η ρύθμιση της οφειλής της ΔΕΥΑΣ προς τη ΔΕΗ, η οποία αντιστοιχεί στο  ποσό των 220.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση καταβολής της προαναφερθείσας ληξιπρόθεσμης οφειλής σε 36 δόσεις. Εγγυητής θα είναι ο Δήμος Σκοπέλου, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει το προαναφερθέν ποσό σε περίπτωση αδυναμίας της ΔΕΥΑΣ, (της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σκοπέλου), να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τη ΔΕΗ.
            Οπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής: «η ΔΕΗ μας απέστειλε μια απόφαση του Δ.Σ., η οποία περιελάμβανε τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και εκτιμούμε ότι η πρόταση που επιλέξαμε, είναι εφικτή για τη Σκόπελο». Σύμφωνα με τις αναλύσεις των οφειλόμενων προς την ΔΕΗ από το 2007 και εντεύθεν, καθίσταται σαφές ότι το ποσό της οφειλής αυξήθηκε κατακόρυφα, όταν τέθηκε σε λειτουργία ο Βιολογικός της Σκοπέλου το 2010.
            Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Ραμαντάνης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την εν γένει φιλοσοφία και λειτουργία της ΔΕΥΑ Σκοπέλου,
επαναφέροντας την πρόταση της παράταξής του,  για ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΣ στο Δήμο, με τη μορφή Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου. Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ίδιος: «ζητούν ο Δήμος να είναι μια ακόμη φορά εγγυητής, για να καλύψει το ποσό των 220.000 ευρώ που οφείλει συνολικά η ΔΕΥΑΣ στη ΔΕΗ. Είμαστε αντίθετοι, διότι διαπιστώνουμε ότι μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του Βιολογικού της Σκοπέλου, το ποσό της οφειλής πολλαπλασιάστηκε. Όταν τεθεί αργότερα σε λειτουργία ο Βιολογικός του Έλιος που είναι σχεδόν έτοιμος και ολοκληρωθεί και ο Βιολογικός της Γλώσσας, θα είναι πλέον αδύνατο για τη ΔΕΥΑΣ να καλύψει ακόμη και τα στοιχειώδη έξοδά της, με προφανείς επιπτώσεις και στα οικονομικά του Δήμου».
            Επιπλέον, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης ελήφθη απόφαση σχετικά με τη χρέωση της κατανάλωσης νερού, πέραν του θεσπισμένου ορίου των παροχών οικιακής οικονομίας. Συγκεκριμένα είχε αποφασιστεί παλαιότερα για κατανάλωση άνω των τριάντα κυβικών νερού, που χρησιμοποιείται για αγροτικές εργασίες, να υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση. Στην προχθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, αντίστοιχα, να μη χρεώνονται προσαυξήσεις σε περιπτώσεις που παρουσιάζεται αδυναμία αποπληρωμής.
            Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης, συγκαταλέγονταν, τέλος, τα «Αποχετευόμενα του οικισμού Γλώσσας». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σκοπέλου πρότεινε να μην καταβάλλουν τέλη αποχέτευσης οι οικίες της Γλώσσας που δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο, είτε διότι δε διέρχεται από τα συγκεκριμένα σημεία, είτε λόγω γεωγραφικής θέσης. Η σύνδεσή τους προβλέπεται να υλοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο της Γλώσσας, το οποίο είναι ενταγμένο στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω των ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης, που αναμένεται να δώσουν λύσεις σε δεκάδες προβλήματα του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger