Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η Ξάνθη με Σολάρι πήρε το "Ελ Θράκικο", 1-0 τον Πανθρακικό

Ο Ακης Μάντζιος έλεγε παραμονές του αγώνα πως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, αλλά έτσι, όπως παρουσιάστηκε ο Πανθρακικός στο "Ελ Θράκικο", δεν θα μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την Skoda Ξάνθη. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, με κορυφαίο και σκόρερ τον Σολάρι επικράτησε 1-0 των Κομοτηναίων και διατήρησε την ευνοϊκή για εκείνη παράδοση σε επίπεδο Superleague (3 νίκες, 1 ισοπαλία στα Πηγάδια).
Η Ξάνθη μπήκε δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε, με τον Μαρίν να βγάζει τη σέντρα και τον Σολάρι να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου. Ο Πανθρακικός "απάντησε" στις ευκαιρίες στο 14', με ωραία ενέργεια του Ιγκόρ και σουτ που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέμα.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 30' με δυνατό σουτ του Μπέρτου, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουτσόπουλος. Η απάντηση από την ομάδα του Ακη Μάντζιου ήρθε με σουτ του Μπαϊκαρά στο 44', με την μπάλα να περνάε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέμα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο τραυματίστηκε ο Εμπο και έφυγε με φορείο από το γήπεδο αφήνοντας τον Πανθρακικό με 10 παίκτες. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη, η οποία στο 3' λεπτό των καθυστερήσεων με εξαιρετικό κλέψιμο του Μάνταλου, ωραίος συνδιασμός με Μαρίν, η μπάλα κατέληξε στον "εκτελεστή" Σολάρι, ο οποίος με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Κουτσόπουλου γράφοντας το 1-0.

Με την έναρξη του β' μέρους ο Ρομέου πέρασε στην θέση του τραυματία Εμπο. Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη με δυο σουτ του Σολάρι, τα οποία εξουδετέρωσε ο Κουτσόπουλος. Η Ξάνθη ήταν ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και προσπαθούσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ που θα της εξασφάλιζε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, ο Πανθρακικός, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Στο 82' εξαιρετικό φάουλ του Κάλβο, διώχνει εντυπωσιακά ο Κουτσόπουλος και στην αντεπίθεση ο Πανθρακικός κερδίζει τρία συνεχόμενα κόρνερ, τα οποία όμως περνούν ανεκμετάλευτα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Κουκουλάκη κι έτσι η Ξάνθη πήρε τη νίκη 1-0 στο Θρακιώτικο ντέρμπι επί του Πανθρακικού.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος, Μάρτιν, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Σολάρι (90' Γκοχούρι), Μάνταλος (71' Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (65' Κάλβο), Παϊτο.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Κάσες, Εμπό (46' Ρομέου), Μπαϊκαρά (59' Πόποβιτς), Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης (77' Ζεκίνια), Ντε Σόουζα, Μαξίμ Ζορζ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/Article/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/Super-League/%CE%97-%CE%9E%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%A3%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%95%CE%BB-%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF,-1-0-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C/24-181930.html#ixzz2d0X84WFY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger