Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τσάπα is the new thing! Τα πρώτα βήματα στην κηπουρική

Φοράμε το καυτό σορτσάκι, βάζουμε μαντήλι στα μαλλιά και φτιάχνουμε κήπο με τις οδηγίες του savoirville.gr.
Μπορείτε να φανταστείτε κάνοντας μια βόλτα στην πόλη τα γκρίζα μπαλκόνια και τα ερειπωμένα πρεβάζια καταπράσινα με πολύχρωμες πινελιές από χρώματα;Μήπως μπορείτε  να φανταστείτε πως θα ήταν το σπίτι σας ή η γωνία του μπαλκονιού σας με μια μικρή χαριτωμένη μοβ μπιγκόνια ή ένα μικρό βασιλικό που θα το ομορφαίνει; Εάν ναι τότε το savoirville.gr μας δείχνει όχι μόνο ότι μπορείτε να κάνετε τη φαντασία σας πραγματικότητα αλλά και ποσό εύκολο είναι. Πάρτε μολυβί και χαρτί για να ξεκινήσουμε.

Το κάθε φυτό χρειάζεται την δικιά του μοναδική γωνιά που θα του διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί. 

Αρχίζοντας με τα αρχικά βήματα γεωπονίας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως ο κάθε άνθρωπος, έτσι και το κάθε φυτό είναι μοναδικό. Θέλει το δικό του χώρο, χρόνο και  φροντίδα.  Δεν είναι τυχαίο ότι η κάθε αυλή ή κήπος που χαζεύουμε είναι διαφορετικός, φιλοξενώντας συνήθως διαφορετικά  λουλούδια και φυτά. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φυτό έχει αναπτύξει ξεχωριστή προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον και έχει διαφορετικές ανάγκες σε φως, νερό και έδαφος.  Άρα δεν πρέπει να απορρίψετε την ιδέα της τοποθέτησης φυτών και λουλουδιών επειδή στο παρελθόν σας ξεράθηκε η γαρδένια ή η φτέρη σας.

Πολλές φορές αποφεύγουμε να φυτέψουμε φυτά της ίδιας οικογένειας μαζί επειδή τα μικρά ζουζούνια τρώνε συγκεκριμένες οικογένειες φυτών.

Παρόλο που το κάθε φυτό είναι μοναδικό θα έχετε προσέξει ότι μερικά φυτά θάμνοι, δέντρα ή λουλούδια μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τα μπερδεύουμε μεταξύ τους. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να σας κάνω μια μικρή διευκρίνηση σχετικά με την σχέση του ενός φυτού με το άλλο. ‘Οπως και εμείς έχουμε την οικογένεια μας και μοιάζουμε με τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα φυτά. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει εάν βάλουμε φυτά της ιδίας οικογενείας μαζί.

Τα φυτά που μπορούμε να τοποθετήσουμε διαφέρουν ανά εποχή και αυτό μας περιορίζει σημαντικά όσο αναφορά την δυνατότητα φύτευσης μας.

Επιπλέον, όπως φυσικά γνωρίζετε οι 4 εποχές έχουν άμεση σχέση με τα λουλούδια, τα φυτά και τα δέντρα. Το φθινόπωρο συνήθως το φέρνουμε στο μυαλό μας σε χρώματα του καφέ συνδυάζοντας το με δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους, τον χειμώνα συνήθως με κρύο και ζεστά χουχουλιάρικα πουλόβερ χαζεύοντας χιονισμένα  δέντρα, την άνοιξη με φλοράλ συνδυασμούς έχοντας καταπράσινα πολύχρωμα λουλούδια στο μυαλό μας και το καλοκαίρι με τον καυτό ήλιο και με ελάχιστα λουλούδια και πράσινα φυτά.

Επισκεφτείτε τα ειδικά μαγαζιά που πουλούν εργαλεία κήπου. 

Τέλος, εάν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τον κήπο σας μην ξεχνάτε ότι σας είναι απαραίτητα και μερικά εργαλεία κηπουρικής που θα κάνουν την ασχολία σας πολύ πιο εύκολη. Εκεί θα βρείτε μια σειρά από προϊόντα που υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της κηπουρικής. Μην πέσετε στον πειρασμό να ξοδέψετε τα λεφτά σας σε πολύ νόστιμα αλλά άχρηστα μηχανάκια.
Φυσικά όσο και να εξοπλιστείτε, τα εργαλεία δεν πρόκειται να δουλέψουν από μόνα τους. Γιʹ αυτό εκτός από εργαλεία εξοπλιστείτε και με μεράκι και ετοιμαστείτε να αποκτήσετε έναν αξιοζήλευτο κήπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger