Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

BOΛΟΣ Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εμποροϋπαλλήλων- ΠΑΣΕΒΕ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εμποροϋπαλλήλων- ΠΑΣΕΒΕ Την ερχόμενη Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στην Πλ. Πανεπιστημίου
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν η Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων  Βόλου και η ΠΑΣΕΒΕ την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Οι εμποροϋπάλληλοι εναντιώνονται στη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων την Κυριακή μετά την ψήφιση και του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο για αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων και την ΠΑΣΕΒΕ,  προωθείται «η κατάργηση της Κυριακής αργίας προς όφελος των μεγαλέμπορων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων» επιδιώκεται η μερική απασχόληση και η απελευθέρωση του ωραρίου.  «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργησή της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους. Το χτύπημα της αγοράς προέρχεται από τις μειώσεις μισθών στους εργαζομένους  που ξεπερνά το 20%, στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην
ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων και η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το περιφερειακό συμβούλιο, να μη συμφωνήσει, να μην υλοποιήσει την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές διότι, όπως εκτιμά, θα αυξήσει τα λουκέτα των αυτοαπασχολούμενων - μικρών εμπόρων και θα σπρώξει στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στην περιοχή μας.  
Προτείνει επίσης εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα, με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο, για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο, 5ημερο, 40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Τέλος, ζητά  να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου και τέλος υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger