Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο Κώστας Σακκάς μας έκανε να χαμογελάσουμε! Οι δικαστές μας προκάλεσαν εμετό, όπως ακριβώς και τα γερμανοτσογλάνια της κατοχικής κυβέρνησης Μέρκελ!

Γράφει η Ελπίδα Αλ.

Ο Κώστας Σακκάς μας έκανε να χαμογελάσουμε, μας χάρισε μια νίκη και μας καλεί στο δικό του χώρο, στο δικό του πραγματικά επαναστατικό τρόπο διεκδίκησης. "Αρνείται την χρήση του καπιταλιστικού συστήματος των τραπεζών για την συγκέντρωση των χρημάτων για την καταβολή της εγγύησης για την αποφυλάκιση του. Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν μέσω κινηματικών διαδικασιών με την συμμετοχή όλων μας".
Είναι σαν να μας λέει ευγενικά, ότι οι διεκδικήσεις είναι αποτέλεσμα ταξικής πάλης και καθημερινής σύγκρουσης με την ιδεολογική μας αφομοίωση. Οι διεκδικήσεις μας δεν είναι αποτέλεσμα μιας...
τραπεζικής κατάθεσης η ενός κλικ στο πληκτρολόγιο και μιας ηλεκτρονικής υπογραφής.
Αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, καταλήψεις,  δημιουργία εργατικών σωματείων, δυναμικές και μαζικές πορείες, σκληρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολείς, προσαγωγές, συλλήψεις, προφυλακίσεις, φυλακές, απεργίες πείνας και όλα αυτά ξεπηδούν κυρίως από τον αναρχικό χώρο και όλα αυτά αποφασισμένα οργανωμένα και ανυποχώρητα. Μέχρι τη νίκη, μέχρι το τέλος.
Με συντροφικότητα οι κοινότητες των αναρχικών χτίζουν καθημερινά τις σχέσεις τους έτσι και αλλιώς δεν έχουν να μοιράσουν καμία εξουσία. Ελεύθερες, περήφανες και ηρωικές φιγούρες που χωρίς να το επιδιώκουν γοητεύουν και θυμίζουν αγωνιστές από άλλες δυνατές ιστορικές στιγμές.
Οι σύντροφοι μας  οι αναρχικοί μας εμπνέουν και μας ανοίγουν δρόμους. Ραντεβού λοιπόν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο του ΒΟΞ …
Ελπίδα
"βαθύ κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger