Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Βόλος: Κοντά σε κύκλωμα Αλβανών που κυκλοφορεί πλαστά χαρτονομίσματα

Στα ίχνη εξιχνίασης διεθνούς κυκλώματος κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, που συνέλαβε τρεις Αλβανούς υπηκόους (κάτοικους Αθήνας) και αναζητά έναν τέταρτο.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ένας 27χρονος, μία 24χρονη και μία 40χρονη) για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων σε δύο καταστήματα στο Βόλο, ενώ αναζητείται άγνωστος μέχρι στιγμής ομοεθνής τους.

Τα δύο ζευγάρια των αλλοδαπών, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 27χρονου, έφτασαν χθες το απόγευμα στην πόλη του Βόλου από την Αθήνα και πήγαν σε κατάστημα εμπορίας παιχνιδιών 54χρονου Έλληνα, όπου αγόρασαν προϊόντα του καταστήματος αξίας 2 €, δίνοντας στον 54χρονο ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 € και λαμβάνοντας ως ρέστα το χρηματικό ποσό των 48 €.
Στη συνέχεια πήγαν σε οπωροπωλείο 29χρονης Ελληνίδας, όπου για αγορά προϊόντων, αξίας 1 €, χρησιμοποίησαν ξανά πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα 50 €, κι έλαβαν ως ρέστα το χρηματικό ποσό των 49 €.

Η πλαστότητα των χαρτονομισμάτων έγινε αντιληπτή από τους καταστηματάρχες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από προστρέξαντες αστυνομικούς στο οπωροπωλείο η 24χρονη υπήκοος Αλβανίας, ενώ οι συνεργοί της κατάφεραν να διαφύγουν.
Ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα σε διαφορετικά σημεία της πόλης και συνελήφθησαν ο 27χρονος και η 40χρονη, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για το συνεργό τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 235 €, πέντε, κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένας μαγνήτης κωνικού σχήματος και μία λαβή τσιμπίδας, τα οποία προορίζονταν για απενεργοποίηση αντικλεπτικών συναγερμών που φέρουν προϊόντα καταστημάτων πώλησης ενδυμάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών και τα δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 €. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.
Όπως έγινε γνωστό ο 24χρονη αλλοδαπή έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, ενώ η Αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger