Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Φτάνει πια με τις αδικίες των μεταθέσεων, άρθρο του Ηλία Βρέντα

Εκεί  που ''όλα'' πάνε καλά  στον κορμό της Ελληνικής  Αστυνομίας, έρχονται να κάνουν καλύτερα τα πράγματα οι μεταθέσεις. Πρώτα πρώτα οι απειροελάχιστες θέσεις για την επαρχία που καλύφθηκαν περισσότερο από ειδικές κατηγορίες και όχι από αυτούς που είχαν μόρια απόστασης και
χρόνων υπηρεσίας. Μετά οι θέσεις των νέων αρχιφυλάκων που ήταν αρκετές, με συνέπεια οι παλαιότεροι να συνεχίζουν να παραμένουν ως επί των πλείστων στην Αθήνα και να βλέπουν τη μετάθεση για τον  τόπο συμφέροντός τους σαν όνειρο θερινής νυκτός. 
Αίσθηση προκάλεσαν οι λιγοστές θέσεις των τακτικών μεταθέσεων, ενώ υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις  σε όλες τις Αστυνομικές  Διευθύνσεις. Δηλαδή, οι πολίτες που μένουν εκεί , δε χρειάζονται επαρκεί αστυνομική κάλυψη, ή δεν έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια; Από την άλλη, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αττική, δεν έχουν δικαίωμα να πάνε κάποια στιγμή στο τόπο συμφέροντός τους; Μάλλον όχι, από ότι προκύπτει από  τον αριθμό των θέσεων για τις Διευθύνσεις αυτές. Κύριο λόγο στις λιγοστές θέσεις για την επαρχία είχαν πάλι οι ειδικές κατηγορίες, από ότι φαίνεται η κρίση επηρέασε και τις οικογένειες των αστυνομικών και τα διαζύγια έχουν ραγδαία αύξηση. Το  δίκαιο θα ήταν  στις μεταθέσεις να διαχωριστούν οι θέσεις για ανακριτικούς υπαλλήλους και μη ανακριτικούς διότι κάθε φορά που μια σειρά ειδικών φρουρών γίνονται αστυφύλακες, οι παραγωγικοί αστυφύλακες πάνε όλο και πιο πίσω στη σειρά για μετάθεση στον τόπο συμφέροντός τους.
Έπειτα, από τις θέσεις των τακτικών μεταθέσεων έρχονται να συμπληρώσουν την αδικία οι θέσεις για τους νέους αρχιφύλακες. Πολλές θέσεις στην επαρχία ακόμη και σε Αστυνομικές Διευθύνσεις που ήταν μηδενικές, στις τακτικές μεταθέσεις, κατά περίεργο τρόπο μετατράπηκαν σε τρεις και τέσσερις σε πολλούς νομούς για τους νέους αρχιφύλακες. Απορίας άξιο ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, γιατί βάση λογικής δεν στέκει  ο συνάδελφος αρχιφύλακας ή ανθυπαστυνόμος να περιμένει δέκα και παραπάνω χρόνια για να πάει στον τόπο του με μετάθεση γιατί οι θέσεις καλύπτονται από τους νεοεξερχόμενους. Δεν είχαν προβλέψει ότι χρειάζεται συγκεκριμένος αριθμός σε κάθε διεύθυνση από τις τακτικές μεταθέσεις; Μάλλον όχι και το ''θυμήθηκαν'' στις τοποθετήσεις των νέων αρχιφυλάκων. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός, να γίνουν διορθώσεις στο κώδικα μεταθέσεων με σύνεση και δικαιοσύνη και όχι όπως γίνεται μέχρι τώρα για να ευνοούνται μερικοί. 
ΒΡΕΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤ/ΚΩΝ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger