Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανησυχία στο ΚΚΕ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το ΚΚΕ πυκνώνει τις επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι σκληρές, όπως άλλωστε προκύπτει από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα, κατηγορώντας, συμπυκνωμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχεύει απλώς σε μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση της εξουσίας στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση.
Ωστόσο, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται για προφανείς λόγους στο στόχαστρο, η κρυφή ανησυχία των επιτελών του ΚΚΕ αφορά το λεγόμενο «τρίτο πόλο» της Αριστεράς που φιλοδοξεί να καλύψει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία φαίνεται πως καταγράφει σημαντική αύξηση της επιρροής της εκλογικά και ειδικά στο συνδικαλιστικό πεδίο: προνομιακό πεδίο δράσης για το ΚΚΕ διαχρονικά.
Η ανησυχία αυτή αποτυπώνεται κυρίως μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» -ο γ.γ. του ΚΚΕ δεν αναφέρεται ποτέ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και στα πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα και συνεχώς αυξάνουν με στόχο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδικά μετά την ανοιχτή επιστολή του κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προς τις δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος, τις οποίες καλεί σε κοινή δράση για τη συγκρότηση του «αγωνιστικού μετώπου».
Η επιστολή

Σε αυτή την επιστολή το ΚΚΕ, προσ ώρας, απαντά μέσα από τις στήλες του «Ρ» , είναι όμως εμφανής η πρόθεση να σταματήσει την επιρροή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιδιαίτερα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκεί δηλαδή απ' όπου ο Περισσός βλέπει να ξεκινάει ο δικός του στόχος της «λαϊκής συμμαχίας» μετά και τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου. Ενδεικτικό είναι πρόσφατο άρθρο στην κομματική εφημερίδα, ο συντάκτης του οποίου αναρωτιέται πώς εννοεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την κυβέρνηση που προτείνει το «αγωνιστικό μέτωπο», να προκύψει ως κατάληξη από τις συνεχείς ανατροπές όλων των μνημονιακών κυβερνητικών σχημάτων; Και στη συνέχεια αναφέρει: «Μια κυβέρνηση στον καπιταλισμό. Που θα τον διαχειρίζεται κόντρα στους καπιταλιστές. Αυτό λένε. Προβάλλουν στο λαό μια διέξοδο που λέει ότι οι καπιταλιστές θα έχουν την οικονομία και την εξουσία, αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το "αγωνιστικό της μέτωπο" στην κυβέρνηση, θα είναι ενάντια στην εξουσία των καπιταλιστών και τα κέρδη τους.Τέτοια ουτοπία και στρέβλωση οπορτουνιστική χρειάζεται, για να εμφανίζεις μια τέτοια διέξοδο που χειραγωγεί και ενσωματώνει εργατικές, λαϊκές δυνάμεις στο σύστημα και στον κυβερνητισμό, στέλνοντας στις καλένδες την εργατική εξουσία. Γιατί κυβέρνηση, με τους αστούς να έχουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους, που να διαχειρίζεται το σύστημά τους ενάντιά τους δεν μπορεί να υπάρξει», σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του «Ρ» στο κείμενο-απάντηση στην ανοιχτή επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να καταλήξει. «Στο διά ταύτα, δηλαδή, διαχείριση προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις τόσες περικοκλάδες για να μη φαίνεται φόρα παρτίδα η ουσία της πρότασής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger