Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σκιάθος Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι παρουσιάζοντας όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματός του, με την πρόθεση να δείξει το σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του έτους για την εκμάθηση, διάσωση και ανάδειξη των ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:00, όλα τα τμήματα (παιδιά-ενήλικες) του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών φορώντας τις τοπικές, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας φορεσιές,  παρουσίασαν ελληνικούς δημοτικούς χορούς από όλες τις περιοχές της χώρας μας,  συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Στο βιολί ήταν ο Στέφανος Γεωργίου, στο λαούτο και το τραγούδι ο Μάριος Σαρακατσιάνος, στα κρουστά ο Κων/νος Γεωργίου και στο τραγούδι η Φανή Μπαρμπή.

Η ύπαρξη αυτού του χορευτικού συγκροτήματος μας πιστοποιεί ότι η μουσικοχορευτική μας παράδοση συνεχίζεται, διότι η διδασκαλία των χορών δεν περιορίζεται στο πρακτικό σκέλος, στο να μάθουν οι χορευτές απλώς κάποια βήματα και να μετατοπίζουν μηχανικά το σώμα τους, αλλά αυτά  που μαθαίνουν συνοδεύονται από πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία. Ο παραδοσιακός χορός είναι φυσική κίνηση και γι’ αυτό αποτελεί μια εξαιρετική φυσική άσκηση για το σώμα και το πνεύμα ενός ατόμου και η αναβίωση των ηθών, εθίμων και συνηθειών της λαϊκής μας παράδοσης γίνεται το μέσο που συνδέει το παρελθόν και την ιστορία με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Την διδασκαλία του χορευτικού έχει ο εκπαιδευτικός  κ. Γιώργος Γεωργίου.
Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και η νεοσύστατη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου, την οποία διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής κα Φανή Μπαρμπή.
Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους και τους αλλοδαπούς τουρίστες του νησιού, οι οποίοι ψυχαγωγήθηκαν απολαμβάνοντας την βραδιά με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger