Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

[Αφίσα] Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Κώστα Σακκά

Αφίσα που κολλιέται και θα κολληθεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας από ομάδες συντρόφων-ισσών, αναρτώνται επίσης πανώ και γράφονται συνθήματα αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά


  “Έχοντας την άποψη και την θέση πως ο δρόμος για την ατομική-συλλογική 
ελευθερία είναι γεμάτος από αγώνα και αντίσταση, αποφάσισα να προχωρήσω σε 
  Α Π Ε Ρ Γ Ι Α  Π Ε Ι Ν Α Σ  ΑΠΟ  4/6 
ημερομηνία που με το ισχύον νομικό καθεστώς, λήγει το μέγιστο όριο προφυλάκισής μου...” Κ. Σακκάς
 
  Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται 2,5 χρόνια προφυλακισμένος, μετά τις αστυνομικές έρευνες και συλλήψεις κατά αναρχικών στις 4/12/2010. Ο συνδυασμός της αναρχικής πολιτικής του ένταξης με την ανεύρεση οπλισμού στην κατοχή του, ήταν ο λόγος που οι αστυνομικοδικαστικοί μηχανισμοί μεθόδευσαν και επέμειναν στην αιχμαλωσία του ίδιου καθώς και των συντρόφων του Αλέξανδρου Μητρούσια και Γιώργου Καραγιαννίδη. Στην αρχή επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς, το στήσιμο ενός κατηγορητηρίου για συμμετοχή σε άγνωστη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται οποιαδήποτε δραστηριότητα ή ενέργειά της ή έστω το ονομά της. Τελικά τα ονόματά τους προστέθηκαν στις δικογραφίες για τη δράση της ε.ο. Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με εκείνον τον αφηρημένο και ελαστικό τρόπο με τον οποίο το ειδικό ποινικό πλαίσιο της “αντιτρομοκρατίας” απειλεί κάθε πολιτικό αντίπαλο του καθεστώτος. Παρότι στις 4/6 ο σύντροφος συμπλήρωσε το μέγιστο δυνατό χρόνο προφυλάκισης σύμφωνα με τους ίδιους τους τους νόμους, οι αστυνομικοδικαστικοί μηχανισμοί διέταξαν παντελώς απροσχημάτιστα και πραξικοπηματικά την παράταση της κράτησης του για έξι ακόμα μήνες.
  ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
 
  “Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιοι άνθρωποι πίσω απ' αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργασιακών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντας τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανιστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης... Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μίας κοινωνίας νεκροταφείο στο όνομα του νόμου. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μίας κοινωνίας νεκροταφείο αν χρειαστεί ακόμα και εκτός νόμου... Βουτηγμένοι στην υποκρισία και την αθλιότητα...”
  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger