Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Δικάστικό Μέγαρο Ξάνθης

                Ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνεται στις 4 Δεκεμβρίου 2010 στη Νέα Σμύρνη για κατοχή οπλισμού την οποία δεν αρνείται. Το ίδιο συμβαίνει και με την πολιτική του ταυτότητα. Από την πρώτη στιγμή δηλώνει αναρχικός. Το κατηγορητήριο σε πρώτη φάση εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή του σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση». Λίγους μήνες αργότερα, όντας προφυλακισμένος, έρχεται η δεύτερη αναβάθμισή του με την προσθήκη άνευ στοιχείων της συμμετοχής στην Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Το μέγιστο όριο προφυλάκισης που προβλέπεται για την υπόθεση είναι 18 μήνες. Στην περίπτωση που προκύψει και δεύτερη και αποφασιστεί επίσης προφυλάκιση(όπως και έγινε), ο
μέγιστος προβλεπόμενος χρόνος είναι 12 μήνες. Τέλη Απρίλη και ενώ πλησιάζει η ημερομηνία αποφυλάκισής του, εφόσον στις 4/6/13 συμπληρώνεται το 30μηνο, χωρίς κάποια αιτιολόγηση το αρμόδιο συμβούλιο αποφασίζει την παράταση της κράτησής του για άλλους 6 μήνες, χωρίς καν να έχει καταδικαστεί( η πρώτη δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και η δεύτερη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα).
                Ο αναρχικός αγωνιστής αποφασίζει να δώσει ακόμα μια μάχη επιλέγοντας ως όπλο το ίδιο του το σώμα, πολεμώντας πάνω από όλα για την αξιοπρέπειά του και διεκδικώντας την αποφυλάκισή του. Από τις 4/6 πραγματοποιεί απεργία πείνας. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το πράττει, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός του μπαίνει ήδη επιβαρυμένος σε αυτή τη διαδικασία. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια του τη ζωή. Την Τρίτη 25/6 η απάντηση του συμβουλίου εφετών ήταν η τελευταία επικύρωση της παράτασης της προφυλάκισής του στο 36μηνο άνευ εξηγήσεων.
                Η αντιμετώπιση το Κώστα Σακκά από τους κρατικούς μηχανισμούς δεν δύναται να νοηθεί ως τυχαία, ούτε αποτελεί εξαίρεση. Είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Με τη διαφορά ότι σήμερα σε σχέση με το χθες, όπου το κοινωνικό συμβόλαιο ήταν ακόμα σε ισχύ, εφαρμόζεται με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο μπροστά στα μάτια της πλειοψηφίας και όχι κάτω από το τραπέζι. Το μαρτυρούν οι λήψεις DNA με τη βία από τους κατοίκους τις Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων διαφόρων κλάδων, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Προεδρικά Διατάγματα, οι προφυλακίσεις και οι βαριές καταδίκες αγωνιστών βασισμένες σε διάτρητα κατηγορητήρια, η τρομοκρατική δράση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ.
                Για να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, η δικαιοσύνη τους δεν είναι τυφλή αλλά είναι βαθειά ταξική. Όσο για την κατάληξη υποθέσεων τύπου Τσοχατζόπουλου, αυτή αντικατοπτρίζει την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων εντός των ελίτ, οικονομικών και πολιτικών, ντόπιων και υπερεθνικών και την προσπάθεια κατευνασμού της κοινωνικής κατακραυγής.
                Τα συντάγματα και οι νόμοι είναι ένα μάτσο άχρηστα χαρτιά που εφαρμόζονται κατά το δοκούν εις βάρος των «από τα κάτω». Στην περίοδο που διανύουμε σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, το μήνυμα είναι σαφές: όποιος αντιδράσει απειλώντας σε οποιονδήποτε βαθμό την ήδη κλονισμένη συστημική ισορροπία( βλέπε αέναη κερδοφορία του κεφαλαίου ή κατά άλλους «ανάπτυξη») θα εξοντώνεται είτε «με το γάντι» είτε με τη γυμνή λεπίδα.
                Ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Κώστα Σακκά αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης σπάζοντας τα τζάμια, ρίχνοντας μπογιές και γράφοντας συνθήματα.

Όσο παίζεται με την υγεία του συντρόφου  μας η οργή μας μεγαλώνει.
 
Άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά απεργό πείνας από τις 4
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1480055 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger