Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΤΟ ''ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ'' ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310 932420, 932473, 932481 – Fax: 2310 932431 – Κιν.: 6983161473
www.paskedi.gr – e-mail: paskedi@paskedi.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια φορά κι έναν καιρό…….
κάποιοι μείωσαν τον ΦΠΑ από 23% σε 13%......
……..Α ναι, αυτοί που τον αύξησαν πριν δύο χρόνια ελαφρά τη καρδία και παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, που περιέκλειαν ακόμη και την δήλωσή μας πως οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι στις επιχειρήσεις μας.

Στην πολύπαθη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, θεώρησαν σωστό να αυξήσουν τον ΦΠΑ  σε 23% με στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους, ενώ την ίδια στιγμή οι τσακισμένοι οικονομικά Έλληνες, επισκέπτονταν όλο και λιγότερο τις επιχειρήσεις μας. Διαπίστωσαν μέσω της δικής μας καταστροφής (πρωτοφανής αριθμός λουκέτων) πως τα προϋπολογιζόμενα έσοδα από τους φόρους δεν εισπράχθηκαν, όχι γιατί φοροδιαφεύγουμε, αλλά γιατί δεν εισπράττουμε σχεδόν τίποτα και προχώρησαν στη πολυπόθητη μείωση. Μέχρι εδώ καλά, όχι όλα καλά, αλλά καλά.

Μας λένε λοιπόν τώρα, σας μειώσαμε τον ΦΠΑ σε 13% και εσείς με την σειρά σας θα μειώσετε τις τιμές. Γιατί; Αυξήσαμε εμείς τις τιμές όταν αυξήσατε εσείς τον ΦΠΑ;
Καλέσατε στο Υπουργείο σας τον ΣΕΤΕ, την ΓΣΕΒΕΕ και τους εστιάτορες, για να ανακοινώσετε τα μέτρα σας και με τη σειρά τους ως τελάληδες να μας βροντοφωνάξουν :
    1)   Μειώστε τις τιμές
    2)   Δώστε μας τα στοιχεία των επιχειρήσεων σας
    3)   Δώστε τα Ζ των ταμειακών μηχανών σας
    4)   Βάλτε αυτοκόλλητα μπλέ και κόκκινα στις προσόψεις
Διαταγές τον Ιούλιο, από το στόμα αυτών που μέχρι τον Μάιο λέγανε πως τον ΦΠΑ 23% τον απορροφήσανε οι επιχειρηματίες και δεν μπορεί να φτάσει κάποιο όφελος στον καταναλωτή.
 Τι μεσολάβησε από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο;
 Ο Ιούνιος με τις εισπράξεις του, όχι του κλάδου φυσικά, αλλά της ΓΣΕΒΕΕ ύψους 3.000.000 ευρώ τουλάχιστον, από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας!
Αυτό είναι το πρόβλημα που βρωμάει και ζέχνει.
Οι συνδικαλιστές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κλίμακας που πληρώνονται από το κράτος και όχι από τον ίδιο τον κλάδο, για τον οποίο υποτίθεται δουλεύουν.
 Ο πρόεδρος των εστιατόρων είναι και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο γενικός γραμματέας των εστιατόρων είναι και ταμίας της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και ένα μέλος του Δ.Σ. των εστιατόρων είναι και Πρόεδρος ΕΟΚΕ της ΓΣΕΒΕΕ στις Βρυξέλλες. Με τεράστιες εισπράξεις, ως φορέας λοιπόν η ΓΣΕΒΕΕ, ύψους πολλών εκατομμυρίων Ευρώ για το 2013 από το κράτος. Το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί με μεγάλα ποσά κάθε κίνησή τους.
 Ποιος να διαπραγματευτεί, δηλαδή να πάρει κάτι που ο άλλος δεν είχε σκοπό να δώσει; Περιορίστηκαν λοιπόν στις ανακοινώσεις σύμφωνα με επιθυμία του κ. Υπουργού. Γι αυτό αυτός ο λαός υποφέρει, γιατί κανείς δεν μάχεται αγνά γι’ αυτόν.
Σας ενημερώνουμε πως το να κολλήσουμε αυτοκόλλητα στα μαγαζιά μας, πέρα του γεγονότος πως δεν χωράνε από τα πολλά ‘’τσιρότα’’ που βάλαμε για επούλωση των πληγών μας, εγκυμονεί κινδύνους όπως:
 1) αθέμιτο ανταγωνισμό,
 2) παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων,
 3) ίσως παράνομο πλουτισμό από αυτούς που θα τα διαθέτουν.
Με διαταγές από ένα κράτος που ότι επέβαλλε εντός κρίσης, οδήγησε στην καταστροφή και με εκφοβισμό των επιχειρηματιών, το μόνο που θα συμβεί είναι ο τελικός μας αφανισμός.
Συνέλθετε και σκεφτείτε το σωστό, ώστε να το πράξουμε. Εμείς πρώτοι από όλους θέλουμε πελάτες στα μαγαζιά μας. Δώστε κίνητρα στους επιχειρηματίες, αντί για αυτοκόλλητα, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές, προς όφελος των καταναλωτών, όπως:
 α) μειώσεις τιμών για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων,
 β) μειώσεις τιμών πνευματικών και συγγενικών
 δικαιωμάτων μουσικής
 γ) συντόμευση διαδικασιών έκδοσης αδειών
 δ) διαφημιστική προβολή των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, μέσω εντύπων του ΕΟΤ, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό,
ε) μηδενισμό των κονδυλίων όλων  των  συνδικαλιστικών οργανώσεων, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ώστε η ελεύθερη οικονομία να δώσει το αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών στην εστίαση και διασκέδαση. Κάθε τι άλλο δεν το συμμεριζόμαστε γιατί αποτελεί μέρος αυτών που πράξατε μέχρι τώρα και μας οδήγησε στις σκοτεινές μέρες που ζούμε.
Τέλος μας κούρασε πολύ η αναφορά σας στο Γαλλικό μοντέλο. Τι συγκρίνουμε; Τον ΦΠΑ της Γαλλίας 19.6% που μειώθηκε σε 5,5% ή την αγοραστική δύναμη των Γάλλων με κατώτερο μισθό τα 1620 ευρώ;
Ο κλάδος της Εστίασης και της Διασκέδασης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσει για μια ακόμη φορά το καλύτερο των δυνατοτήτων του χωρίς να διπλώσει τρομοκρατημένος. Μη διανοηθείτε να μας ματώσετε άλλο διότι πια γνωρίζουμε τι μας πληγώνει και θα το ανατρέψουμε κυνηγώντας το κακό που προεδρεύει, από την Ελλάδα μέχρι τις Βρυξέλες, διεκδικώντας ένα αύριο που αξίζει να βιωθεί.
Συνιστούμε στον κλάδο να εκδίδει στο ακέραιο τις αποδείξεις όχι γιατί πρότεινε ο ΣΕΤΕ την σφράγισή μας, αλλά γιατί η απόδοση φόρου κάνει το κράτος μας δυνατό. Ακόμα να λειτουργήσουν οι επιχειρηματίες ψύχραιμα και να ελέγξουν με τους συνεργάτες λογιστές τις θέσεις κόστους των επιχειρήσεών τους για τον εντοπισμό περιθωρίου μείωσης των τιμών τους προστατεύοντας συγχρόνως τα προσωπικά τους δεδομένα από φορείς των οποίων την δράση δεν γνωρίζετε ούτε φαντάζεστε.
Εσύ Ελληνικέ Λαέ χρειάζεται να βλέπεις κολλημένα αυτοκόλλητα στα εστιατόρια για να ‘’παραμυθιαστείς’’; Δε σε φτάνει που ζεις κάθε στιγμή το παραμύθι τους;
…….αυτοί ούτως ή άλλως ζουν καλά (να δούμε ως πότε)……
……ας προσπαθήσουμε λοιπόν εμείς να ζήσουμε καλύτερα!!!

Γραφείο τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ
Υ.Γ. Με την παράκληση να γνωστοποιηθεί στα μέσα που διαθέτετε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hi, I log on to your blogs daily. Your story-telling style
is awesome, keep it up!

My blog; world stock market updates

Powered By Blogger