Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του δάσκαλου Στέφανου Γκουλιώνη

Πρωτοφανή βαναυσότητα σε βάρος αγωνιστών του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και των αυτονόητων μέχρι σήμερα δικαιωμάτων τους, αποτελεί η πειθαρχική δίωξη του δάσκαλου αγωνιστή Στέφανου Γκουλιώνη.

Ο Σ.Γ. παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093/2012 με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» με κίνδυνο την απόλυση του. Το «παράπτωμα» του ήταν η συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μαρτίου 2012, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όπου και συνελήφθη.
Η παραπομπή του Σ.Γ. δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η συνταγή με την οποία ελπίζουν οι υποταγμένες στο κεφάλαιο-Ε.Ε.-ΔΝΤ μνημονιακές κυβερνήσεις, να απαλλαγούν από όλους όσους αγωνίζονται για συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στόχος τους είναι οι χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που θα προστεθούν στις χιλιάδες απολύσεις ιδιωτικών υπαλλήλων. Ο παραπάνω στόχος θα επιτευχθεί ευκολότερα με τον αποκεφαλισμό όλων των αγωνιστών που πρωταγωνιστούν ενάντια στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες για να αυγατίσουν, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, τα κέρδη τους και να επιτύχουν μια ιστορική ρεβάνς ενάντια στις κατακτήσεις του ταξικού κινήματος. Ιδιαίτερα στη χώρα μας όπως και σ’ όλες τις εξαρτημένες από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα καπιταλιστικές χώρες η επίθεση αυτή έχει ένα πρόσθετο στόχο.

 Η καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της παραγωγικής δραστηριότητας και η κατάργηση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας του κράτους (υγεία, παιδεία, ασφάλιση) είναι  το μέσο για την καταλήστευση και την υποταγή της Ελλάδας στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποταχτικών τους. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι αυτά που καλούνται να πληρώσουν αυτές τις στοχεύσεις.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον η προάσπιση του Σ.Γ. δεν είναι απλά ένα καθήκον για ένα αγωνιστή που απειλείται με πρωτάκουστες, φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις, να χάσει τη δουλειά του. Είναι αγώνας για  την ζωή, για την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που έχασαν την δουλειά τους και των χιλιάδων που απειλούνται να την χάσουν με την μνημονιακή πολιτική που μας καταδικάζει όλους στην λιτότητα και την ανεργία χωρίς ασφάλιση, υγεία, παιδεία.
•    Δεν θα σταματήσουν αν δεν το σταματήσουμε.
•    Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.
•    Να παύσει η πειθαρχική δίωξη του αγωνιστή Σ.Γ.
•    Κατάργηση του νόμου 4093/2012
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger